Lihapullia ja spagettia

Tässä mielestäni maailman paras lihapullia ja spagettia ohje, tämä on myös mieheni lempiruoka. Pienillä jutuilla saa tästä perusruoasta huomattavasti maistuvampaa. Ohje on alunperin napattu Henri Alenilta ohjelmasta Köyhät Ritarit joskus vuosia vuosia sitten.



4-5 hengelle

* 400g spagettia tai tuorepastaa

Lihapullat
* 400g naudan paistijauhelihaa 
* 0,5 dl lihalientä
* 3 siivua vaalean leivän sisusta
* 1 pieni sipuli
* 4 siivua pekonia
* 3 rkl raastettua parmesaania
* 1 muna
* suolaa ja mustapippuria
* tilkka oliiviöljyä

Kastike
* 2 pientä sipulia
* 3 valkosipulinkynttä
* 2 rkl oliiviöljyä
* 1 dl punaviiniä
* 2 prk tomaattimurskaa
* tuoretta oreganoa ja basilikaa
* suolaa ja mustapippuria
* parmesanjuustoa

Laita kastike ensin valmistumaan. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä pitkään oliiviöljyssä miedolla lämmöllä kunnes sipulit pehmenevät. Lisää mukaan punaviini ja tomaattimurska. Anna hautua vähintään 35 min miedolla lämmöllä.

Revi leivän sisus ja laita se kulhoon lihaliemen ja jauhelihan kanssa. Sekoita käsin. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi. Kuullota sipuli öljyssä pannulla ja lisää se mukaan massaan. Lisää myös muna ja hienonnettu pekoni sekä parmesaani. Sekoita hyvin, mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile öljytyin käsin lihapulliksi ja paista 190c uunissa noin 15 minuutin ajan.

Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä al dente- kypsäksi ja valuta hyvin.

Lisää kypsät lihapullat kastikkeen sekaan lisää tuoreet, pilkotut yrtit sekä suolaa ja mustapippuria.

Laita spagetti laakeaan tarjoiluastiaan ja kaada kastike pastan päälle. Raasta päälle vielä parmesanjuustoa.

Kommentit

  1. Tänne on tullut taas vaikka mitä herkullista! :) lihapullat menee kokeilulistalle! ps. ne coctailpyörykät oli myöskin tosi makoisia =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että olen onnistunut päivittämään kokeilemisen arvoisia reseptejä :). Pitääkin päivittää ne coctailpyörykät myös tänne!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit