Coctailpallot

Näitä fetatäytteisiä coctailpalloja olen tehnyt tarjottaviksi erilaisiin juhliin ja illanistujaisiin jo toistakymmentä vuotta. Ja aina ovat tehneet hyvin kauppansa. 
Mukavan suolaisia pikkupurtavia napsittavaksi! 


noin 20-25 kpl pikkuruisia palleroita

* 100g voita
* 2 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* ½ prk (100g) ruohosipulituorejuustoa

Täytteeksi 90g fetakuutioita
Voiteluun munaa, päälle seesaminsiemeniä

Sekoita pehmeä voi ja jauhoseos keskenään käsin tai monitoimikoneessa. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa 20-25 palaan. Paina palaan kolo, laita sinne fetakuutio ja pyöritä palloksi niin että feta jää pallon sisälle. Voitele pallerot ja ripottele päälle seesaminsiemenet.

Paista 225c   noin 10 min

Hyviä niin lämpimänä kuin kylmänäkin

Vinkki: Sisään sopii fetan sijasta myös paprikatäytteiset vihreät oliivit!

Kommentit

  1. Näitä taidan tehdä ensi vkonlopuksi E:n synttäreille! Just kiva uusi idea ja vaikuttaa helpolta :) tekisi mieli nytkin kokeilla tehdä, kun on puoli purkkia tuorejuustoa kaapissa.. kävisiköhän täytteeksi pilkottu häränpaistileikkele ja juustoraaste...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvinkin voisi Heini sopia! Pääasia ehkä että täyte tuo sopivan suolan. Fetapala tai oliivi ovat myös kivan kiinteitä ja helpottavat pallon muotoilua ja täyte pysyy sisällä paiston aikana. Mutta makuna uskoisin sopivan kyllä :)!!!

      Poista
    2. Teinkin vasta tänään ja ostin fetaa, joten jäi muut täytekokeilut toiseen kertaan! Tosi hyviä tuli, jää resepti pysyväiskäyttöön. Kiitos siis ohjeesta!

      Poista
    3. Nämä kuulostavat kyllä herkuilta:) Minä vain olen niin onneton leipuri, että aina pitää reseptit ja mitat olla tarkoin tiedossa, ennen kuin tohdin edes aloittaa... Jäin näissä miettimään tuota tuorejuuston määrää; minkä kokoinen purkki sinulla on tässä mahtanut olla puolitettavaksi? Kun niitä on tosi pieniäkin - ja sit niitä parinsadan gramman.. 😳

      Poista
    4. Hyvä huomio Tanja! Olen tarkoittanut tuolla sitä isompaa purkkia 200g (esim. Creme Bonjour) eli ohjeeseen tulee tuorejuustoa 100g. Korjaan tarkennuksen ohjeeseen!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit