Puffed pizza a' la salami




Uusimmassa Glorian ruoka ja viini lehdessä oli taas toinen toistaan ihanampia reseptejä, jotka odottavat kokeilemista. Porkkana-pataleipä tuli jo tehtyä (ja syötyä) ja viikonloppuna piti myös testata voitaikinaan tehtyä pizzaa. Ei huono ollenkaan, mums!! Aluksi ajatus kummaksutti, mutta sitten tuumasin että tehdäänhän suolaiset pasteijatkin ja erilaiset lohipiirakat voitaikinaan ja hyviä ovat. Joten pakko oli pizzaakin kokeilla. Täytteen ainesosamääriä hieman muuttelin originaalista ohjeesta kun mielestäni siinä oli tomaattikastiketta ja salamia aivan liikaa ja toisaalta liian vähän mozzarellaa. 



4 pizzaa 

* 400g voitaikinaa (4*100g valmiita levyjä)
* 100g tomaattimurskaa
* 1 valkosipulinkynsi
* 1 punasipuli
* n. 80g pepperonisalamia
* 2-3 kypsää tomaattia
* 250g buffalomozzarellajuustoa
* 2 rkl oliiviöljyä
* noin 1 dl salvian tai basilikan lehtiä
* mustapippuria myllystä

Sulata voitaikinalevyt pakastetaikinapakkauksen ohjeen mukaan. Kauli levyt ohuiksi pizzapohjiksi.
Paista 225 uunissa pelkkiä pohjia 8-10 minuutin ajan kunnes taikina on puolikypsää eikä enää vety täytteistä. Voitaikina pysyy rapeana kun paistat sen ensin ilman täytteitä.

Kuori ja pilko valkosipuli hyvin pieneksi, sekoita se tomaattimurskan joukkoon. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi, viipaloi mozzarella ja tomaatit. 

Ota pohjat uunista ja nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Laita pohjille tomaattikastike ja sitten loput täyteaineet. Paista 6-8 minuttia kunnes mozzarella on saanut hieman väriä.

Pirskottele valmiiden pizzojen päälle vähän oliiviöljyä, revi salvian tai basilikan lehdet päälle ja rouhi vielä vähän pippuria. 

Kommentit

Suositut tekstit