Porkkanakakku
Porkkanakakkuohjeita on moneen lähtöön ja on makuasia minkätyyppisestä porkkanakakusta pitää. Itse pidän tärkeänä että porkkanakakku on mehevä, kuohkea ja siinä täytyy olla kunnolla makua. Rakenne ei saa olla liian tiivis vaan ilmava. Usein esimerkiksi erilaisissa kahviloissa porkkanakakku on omaan makuuni liian kuivaa. Kuorrute ei myöskään saa olla liian ohut eikä toisaalta liian makea.
Lukuisia porkkanakakkuohjeita testattuani tämä ohje on noussut omaksi suosikikseni.
Ehkä myös sinun suosikiksesi?
Ehkä myös sinun suosikiksesi?
15 palaa
* 2 dl oliiviöljyä
* 4 dl sokeria
* 4 kananmunaa
* 4 dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhetta
* 4 dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhetta
* 2 tl ruokasoodaa
* 2 tl kanelia
* 1 tl neilikkaa
* 1 tl kardemummaa
* 1 tl merisuolaa
* 2 dl pecanpähkinöitä ruohittuna
* 500g porkkanoita raastettuna
Vatkaa oliiviöljy ja sokeri kulhossa kuohkeaksi, lsiää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita huolellisesti, mutta älä vatkaa taikinaa sitkeäksi. Lisää rouhitut pähkinät ja hienoksi raastettu porkkana. Sekoita.
Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26cm) pohjalle leivinpaperi niin että se ulottuu kunnolla reunojen alle. Voitele ja jauhota vuoka kevyesti. Kaada taikina vuokaan. Laita vuoka uuniin uunipellin päälle, koska joskus kakku kuohuu kypsyessään. Näin vältyt sotkulta uunissa.
Paista 170 asteisessa uunissa noin 1 tunti 20 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla.
Kuorrutus
* 125g huoneenlämpöistä voita
* 2 tl vaniljauutetta
* 250g mascarponejuustoa
* noin 4½ dl tomusokeria
Sekoita huoneenlämpöinen voi, vaniljauute ja mascarponejuusto keskenään kulhossa. Lisää tomusokeri vähitellen ja sekoita tasaiseksi ja pehmeäksi. Älä vatkaa koska kuorrutteesta voi tulla tuolloin kokkareista. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.
Huomasin, että ohjeessa ei ole lainkaan jauhoja. Pitääköhän paikkansa vai onko unohtunut pois?
VastaaPoistaLöysinkin vastaavan ohjeen, jossa oli 4 dl vehnäjauhoja, joten sillä pääsen eteenpäin. Kiitos mukavista ohjeista! Niistä on ollut paljon iloa ja apua arjessa.
VastaaPoistaIlman muuta kakkuun jauhoja tulee. Toivottavasti joku ei ole tehnyt ilman :). Kiitos tarkkasilmäisyydestä. Korjaan ohjeen heti illalla kun olen reseptikirjani äärellä. Tuo 4 dl kuulostaa hyvinkin järkevältä määrältä. Toivottavasti kakku maistuu ja kiitos positiivesta palautteesta.
PoistaPositiivisesta siis... En näemmä osaa kirjoittaakaan enää :D
PoistaHyvin onnistui neljällä desillä jauhoja...
PoistaJa 4 dl jauhoja kuuluikin tulla. Miellyttikö kakku leipojaansa?
Poista