Crispy Chicken Wings

Täällä Tampereen suunnalla syödään paljon siipiä ja minua on monta kertaa kiehtonut ajatus tehdä niitä itse. En ole kuitenkaan törmännyt maustamattomiin kanansiipipaloihin aiemmin kunnes viime viikolla silmiini sattui sellainen kaupan hyllyllä. Se oli sitten pakko kaapata mukaani ja kokeilla! 
En halunnut tällä kertaa tehdä niille mitään kastiketta enkä myöskään tehdä kovin tulisia siipiä. Halusin rapeutta ja makua ja sitähän tuli. Mums! Näitä tehdään meillä kyllä uudestaankin ja varmasti pian. Kokeilkaa tekin, ihan superhyviä.


Me syötiin tämä satsi kahteen pekkaan mieheni kanssa, joku pieniruokaisempi tarjoaa tämän määrän varmaankin perheelleen ;)...

* 850 g maustamattomia kanansiipiä
* 1,5 dl vehnäjauhoja
* rouhaisu suolaa myllystä
* 1,5 tl jauhettua cayennepippuria

* 90g voita
* 2 tl chipotle tabascoa

Nosta kanansiivet puoli tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Sekoita vehnäjauhot, suola ja cayennepippuri keskenään. Pyörittele jauhomausteseoksessa kanansiivet ja laita jääkaappiin 15-30 minuutiksi.

Sulata voi ja lisää siihen tabasco. Dippaa kanansiivet voitabasco-seoksessa.

Laita siivet leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225c uunissa 40 minuutin ajan. Paistamisen puolivälissä käännä kanansiivet. Paistamisen viimeiset 5 minuuttia laita uuni 275c ja grillivastus päälle. 

Nauti siivet kuumana haluamasi dipin ja lisukkeiden kera.

Kommentit

Suositut tekstit