Paahdettu bataatti-porkkanakeitto

Kasvisruokia tulee tehtyä liian harvoin. Pitäisi muistaa tehdä useammin, koska ne usein ovat todella maistuvia. Tämän keiton ohjeen bongasin uusimmasta Maku-lehdestä ja paahtaminen teki kasviksista ihan supermaukkaita ja keitosta tuli kyllä meidän perheen uusi suosikki kasvissosekeitoista. 
Suosittelen! 
Keiton kanssa sopii siemenien lisäksi myös erilaiset leipäkrutongit tai voissa ja hunajassa paistetut omenakuutiot.
Huom; jos lämmität myöhemmin soppaa kattilassa, ole varovainen - kasvissosekeitot kuplivat herkästi niin että keittoa roiskuaa joka puolelle. Lämmitä siis vähitellen miedommalla lämmöllä.




4-5:lle

* 1 kg bataattia
* 500g porkkanoita
* 2 sipulia
* 2 valkosipulinkynttä
* oliiviöljyä
* 1 tl kuivattua timjamia
* 1 tl juustokuminaa
* ½ tl kuivattua korianteria
* ½ tl suolaa

Lisäksi

* 11 dl kasvislientä
* 1 prk (200g) ranskankermaa
* paahdettuja kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä

Kuori ja lohko bataatit, porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Nosta ne leivinpaperille uunipellin päälle. Valuta päälle hieman öljyä ja mausta. Paahda kasvikset kypsäksi 225c uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.

Siirrä kypsät kasvikset kattilaan, kaada päälle kuuma kasvisliemi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää ranskankerma ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Paahda kurpitsan- tai auringonkukansiemenet kuivalla pannulla. Tarjoa keiton kanssa. 

Mikä ihana tuoksu tuleekaan paahdetuista kasviksista.

Kommentit

  1. Tätä taidan tehdä tällä viikolla jonain päivänä! en ole ennen kokeillut paahdetuista juureksista, mutta kuulostaa niin herkulliselta, että pakkohan se nyt on! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit