Kanaa riisipedillä

Tämän ohjeen laittaminen tänne tuntuu ehkä jo hivenen hölmöltä, mutta jospa joku ei olisi aiemmin kokeillut. Kyseessä maailman yksinkertaisin kanaruoka. Valmistuminen vie tovin, mutta onnistuu keneltä tahansa ja tämä jos mikä on helppoa ruoanlaittoa. 
Tässä voi käyttää myös tuoreita kasviksia, mutta itselleni tämä ruoka on sellainen kun oikeasti ei ole aikaa ruoanlaittoon ja sen takia tähän ruokaan kuuluu klassikko hemapa :). Tämä ruoka on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi maukasta. Kanoista valuva neste tekee riisistä ihanan maukasta ja kosteaa.

Valmiit marinoidut kanankoivet nopeattavat ko. ruoan valmistamista entisestään, itse niitä harvemmin ostan ja marinoin kanat mitä milloinkin kaapista sattuu löytymään. Tällä kertaa marinadiin laitoin hunajaa, soijakastiketta, pieneksi pilkottua salviaa ja suolaa. 


Neljälle

* 2 dl riisiä
* 1 kanaliemikuutio
* 4 dl vettä
* 1 pss herne-maissi-paprikaa
* 4 broilerin koipea


Kaada uunipataan riisi. Murenna päälle kuutio. Levitä päälle jäiset vihannekset. Lisää vesi. Lado koivet päälle (jos käytät marinoimattomia, mausta ne ensin).

Paista 200c uunissa kannen alla 1h 45 min. Anna olla ensimmäiset 10 min ilman kantta jotta kanat saavat vähän väriä pintaansa,

Kommentit

Suositut tekstit