Nakkikastike

Aika monen lapsiperheen lemppariruokiin kuuluu nakkikastike. Kyseisen soossin voi valmistaa yllättävän monella tapaa; tässä meidän perheen tapa. Kokeile ihmeessä jos eroaa siitä miten itse olet tavannut nakkikastikkeen pyöräyttää. Nakkikastike tarjotaan mansikkavaahtiksen keittiössä keitettyjen perunoiden tai perunamuussin kera. 


Neljälle

* 1 pkt nakkeja
* 1 iso sipuli
* 3 rkl margariinia
* 0,5 dl vehnäjauhoja
* 5 dl vettä
* 1 lihaliemikuutio
* 3 rkl ketsuppia
* 1,5 rkl sinappia
* 1 rkl soijakastiketta
* 1 dl kevyt ruokakermaa
* rouhittua mustapippuria

Pilko nakit pieneksi ja paista kuivalla pannulla mukavan kullanruskeiksi. Siirrä nakit sivuun.
Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Lämmitä pannulla margariini ja sekoita siihen vehnäjauhot sekä sipuli. Ruskista miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen muutaman minuutin ajan. Lisää vesi pienissä erissä koko ajan sekoitellen, lisää myös lihaliemikuutio. Keitä miedolla lämmöllä kunnes kastike hieman sakenee.
Mausta ketsupilla, sinapilla, soijakastikkeella ja ruokakermalla. Lisää nakit ja rouhittua mustapippuria. Tarkista maku. Anna porista miedolla lämmöllä 5-10 minuutin ajan.

Nauti keitettyjen perunoiden tai muussin kera. 

Kommentit

Suositut tekstit