Kardemummapullakakku

Usein yksinkertainen on parasta. Tämä lause pätee hyvin tähän lapsuuteni kardemummapullakakkuun. Mietin viikolla mitä pientä hyvää voisin leipoa viikonloppuna - jotain mikä ei olisi kovin makeaa ja mikä olisi nopea tehdä. Yhtäkkiä mieleeni välähti makumuisto vuosien takaa, kardemummapullakakku. Lapsuudessani tätä syötiin usein. Maistuu pullalta, mutta on tavallaan kuin kuivakakku. Täydellinen yhdistelmä kahvin, kaakaon tai maidon kera.
Ja tämän leipominen pitäisi onnistua myös ns. "ei-jauhopeukaloilta". Eikun sekoittelemaan kevyesti ja pian on herkku uunissa ja kahvipöydässä!



* 2 dl sokeria
* 2 munaa
* 3 dl maitoa
* 1 dl voisulaa
* 1 rkl hienonnettua kardemummaa
* 5 dl vehnäjauhoja
* 3 tl leivinjauhetta

päälle halutessasi raesokeria 
(inhoan raesokeria, joten jätän sen aina itse pois)

Sekoita keskenään munat ja sokeri. Lisää joukkoon maito, voisula ja kardemumma. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan mahdollisimman vähän sekoittaen.

Kaada taikina tasapohjaiseen, voideltuun uunivuokaan (itse paistoin pyöreässä silikonivuoassa), joka on halkaisijaltaan n. 22-25 cm. Ripottele halutessasi raesokeri pinnalle.

Paista 175 uunissa noin 50-60 min. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä se foliolla paiston loppuvaiheessa. 

Kommentit

Suositut tekstit