Kasvissosekeitto

Mansikkavaahtiksessa on jo muutama kasvissosekeiton ohje, mutta tämä perinteisin porkkana-perunasosekeitto täältä vielä puuttuu. Tämänkaltainen ohje varmaankin monella jo on käytössä, mutta jos tästä yksikin hyötyy keittiössään niin peukku pystyyn!

Itse tarjoilen keiton usein voissa rapsakoiksi pannulla paistettujen ruisleipäkrutonkien, tuoreen timjamin sekä raejuuston kera. Myös muut leipäkrutongit, siemenet sekä sinihomejuusto toimivat keiton kera. Ja mausteena timjamin sijaan toimii myös minttu tai oregano.


4-6 hengelle

* 4 porkkanaa
* 2 isohkoa perunaa
* pieni pala palsternakkaa tai lanttua 
* 1 sipuli
* 1 punainen chili (voi jättää pois jos syöjänä myös pieniä lapsia)
* 25g voita
* 6-8 dl kasvis- tai kanalientä (liemen määrää voit itse säätää riippuen kuinka löysää tai sakeaa soppaa haluat)
* 0,5 dl tuoretta timjamia (tai minttua tai oreganoa)
* ripaus suolaa ja mustapippuria
* 125g ranskankermaa

Päälle ruisleipäkrutonkeja, tuoretta yrttiä, raejuustoa, siemeniä, sinihomejuustoa tai mitä nyt mieleen juolahtaa ;).

Kuori ja pilko pieneksi porkkanat, perunat, palsternakan tai lantun pala sekä sipuli. Hienonna halutessasi myös punainen chili. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä kevyesti hienonnetut juurekset ja chili. Älä ruskista. Lisää kasvis- tai kanaliemi, hienonnettu yrtti sekä mausteet. Keitä kunnes juurekset ovat hyvin pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ranskankerma ja kiehauta keitto. Tarkista maku.
Tarjoile lisukkeiden kera.

Kommentit

Suositut tekstit