Sianlihakastike

Teen ruokaa porsaanlihasuikaleista liian harvoin. Ehkä siksi että niitä pitää hauduttaa aika pitkään jotta niistä tulee tarpeeksi mureita. Possun suikaleista saa kuitenkin maittavaa arkiruokaa ja lapsen myötä olen ottanut niitäkin menu-valikoimaan entistä useammin. Minulle tulee tästä hyvin perinteikkäästä lihakastikkeesta mieleen oma lapsuus ja 80-luku ja hyvin pelkistetty ruoka-annos. Perunaa ja kastiketta. Siitä idea tähän askeettiseen kuvaan ;). Tarjoilin kyllä lisäksi porkkanaraastetta, jossa oli seassa appelsiininpaloja. Retroa sekin.


Neljälle

* 500g maustamattomia porsaanlihasuikaleita
* 2 rkl margariinia
* 1 sipuli
* 3 rkl vehnäjauhoja
* 1 rkl sinappia
* ripaus suolaa
* 1/4 tl rouhittua valkopippuria
* noin 5 dl vettä

Ruskista lihat paistinpannulla omassa rasvassaan. Kun lihapalat ovat saaneet kunnolla väriä, siirrä ne hetkeksi syrjään. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle rasva, sipuli ja jauhot. Ruskista. Lisää joukkoon kuuma vesi pienissä erissä ja kiehauta sekoittaen kastike tasaiseksi. Lisää joukkoon lihapalat. Mausta. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin tunnin ajan kunnes liha on pehmeää ja mureaa.
Tarjoa perunoiden ja hyvän salaatin kera.

Kommentit

Suositut tekstit