Grillattu parsasalaatti ja parsaöljyTouko-kesäkuu on vihreän tankoparsan aikaa ja oikein valmistettuna se on todella hyvää. Itse en pidä että se on valmistettu ja kypsennetty lötköksi, vaan pidän ennemmin parsasta napakkana. Tämä salaatti on Strömsön kokko Paul Svenssonin kirjasta ja toimii! Itse valmistan tätä salaattia grillilihan seuraksi. Parsaöljy on tosi helppo valmistaa ja tankoparsojen kuorille tulee uusi käyttömahdollisuus. Parsojahan ei tarvitse välttämättä kuoria, mutta tässä ruoassa toimii hyvin kuoritut versiot. Ylijäänyt parsaöljy sopii käytettäväksi oliiviöljyn tapaan salaateissa ja ruoanlaitossa.

3-4 hengelle

* 1 nippu tuoreita, vihreitä parsanvarsia 
* 1 dl balsamiviinietikkaa
* ½ dl parsaöljyä (valmistus alla)
* oliiviöljyä
* merisuolaa
* rasia tuoretta pinaattia ("noin 4 kourallista")
* ½ ruukkua basilikaa
* 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
* 30g parmesaania
* suolaa, mustapippuria

PARSAÖLJY
* kuoret nipusta vihreää parsaa
* 2 dl rypsiöljyä
* ½ tl suolaa
* pari kourallista tuoretta pinaattia

Aloita valmistamalla parsaöljy. Kuori parsat ja kiehauta kuoret öljyn ja suolan kanssa. Ota kattila liedeltä ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Siivilöi kuoret pois öljystä ja kiehauta öljy nopeasti uudelleen. Kaada kuuma öljy pinaattilehtien päälle ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. 
Siivilöi halutessasi. 

Valmista itse salaatti. Keitä balsamiviinietikka kokoon puoleen alkuperäisestä määrästä ja sekoita sen jälkeen joukkoon ½ dl parsaöljyä. Leikkaa parsoista pois kova, puinen alaosa. Sivele parsat oliiviöljyn ja merisuolan seoksella. Grillaa parsat nopeasti joka puolelta.
Paloittele grillatut parsat ja sekoita joukkoon revitty pinaatti, basilika, kuivalla pannulla paahdetut pinjansiemenet ja lastuiksi höylätty parmesanjuusto. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. 
Pirskottele salaatin päälle balsamico-parsaöljykastiketta.


Kommentit

Suositut tekstit