Uunivohvelit


Ostin joku aika sitten Lidlistä silikonimuotit uunivohveleille. Kyseisiä muotteja olen nähnyt muuallakin kaupoissa leivontavuokien seassa. Oli pakko ostaa muotit kun kuulin näitä vohveleita monessa paikassa kehuttavan. Tosi helppo tehdä ilman käryttämistä ja namskis kun tuli hyviä. Suosittelen nauttimaan uunituoreina, vähän vielä lämpöisinä. 
Seuraavan kerran ajattelin tehdä vohvelit suolaisella täytteellä.

6 vohvelia

*110 g voita
*3 munaa
*4 dl maitoa
*240 g vehnäjauhoja
*2 tl leivinjauhetta
*½ tl suolaa
*2 rkl sokeria


Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Sulata voi.
Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito ja sulatettu voi.
Sekoita kuivat ainekset ja lisää ne munien, maidon ja voin joukkoon. Vispaa taikina tasaiseksi.
Kaada taikina muotteihin ja kypsennä vohveleita uunissa 10-15 minuutin ajan. Kumoa vohvelit muoteista (sormet palaa, mutta palakoot!) ja kypsennä niitä leivinpaperoidulla uunipellillä kuviopuoli ylöspäin vielä 5-10 minuuttia.





Tämännäköisiä vuokia sitten vain bongailemaan...

Kommentit

Suositut tekstit