Kassler-pihvit

Meidän grillissä kun grillataan lihaa, se on usein kassleria, kylkeä tai muuta hieman rasvaisempaa lihaa. Mielestäni esim. ulkofileistä tulee usein turhan kuivia grillissä. Tämän jokseenkin oudolta kuulostavan marinadiohjeen olen saanut valkovenäläiseltä ystävältäni Alesialta. Kyseistä marinadia käytetään siellä suunnalla shaslik-lihavartaiden teossa. Kun tämän ohjeen sain - en juuri muuta marinadia ole kassler-pihveilleni kesällä käyttänyt. Tällä marinadilla pihveistä tulee ihanan mehukkaita ja maukkaita. Suosittelen kokeilemaan. Tämä marinadi vaatii hieman rasvaisen lihan, ei sovellu niinkään sisä- tai ulkofileelle.

Tärkeä asia: ÄLÄ MISSÄÄN KOHTAA LISÄÄ SUOLAA! Et tule sitä tässä kaipaamaan ja ripauksella suolaa pilaat tämän pihvin.

Valmista lihat marinadiin imeytymään mielellään grillausta edeltävänä päivänä tai aamulla, jos grillaat vasta illemmalla.4-8 kasslerpihville


* hyvälaatuista majoneesia (ei mitään kevytversioita vaan kunnon tavaraa) n. 2 dl
* 1 iso sipuli ronskina paloina tai 2-3 vartta kevätsipulia pilkottuna 
* 1 ruukku persiljaa pilkottuna

Laita maustamattomat kasslerpihvit isoon kulhoon ja laita pihvien päälle hyvin majoneesia, pilkottua sipulia ja tuoretta persiljaa. Sekoittele käsin niin että pihvit peittyvät kauttaaltaan aineksilla.
ÄLÄ LISÄÄ SUOLAA TAI MUITA MAUSTEITA.

Anna marinoitua rauhassa kylmässä. Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillaamista. Ota isommat marinadikökkäreet pois pihvien pinnalta ennen paistamista. Grillaa kypsiksi ja nauti! 

Kommentit

Suositut tekstit