Mureat ribsit

Ribsit ovat ehkä parasta grilliruokaa mitä tiedän. Parhaat ribsit vievät hieman aikaa valmistua, mutta odotus palkitsee. Lihan tulee olla niin mureaa, että luuhun ei jää muruakaan lihaa ja liha suorastaan sulaa suuhun. Näistä ribseistä liha käytännössä tippuu lautaselle kun otat luusta kiinni. Hitaasti valmistuvia, täydellisiä ribsejä olen toki valmistanut aiemminkin, mutta nyt ensimmäistä kertaa kokki Jouni Toivasen ohjeella (ohje Glorian ruoka ja viini lehdestä). 
Ja tuli muuten hyviä!! Alkuperäisen ohjeen haudutusliemen määrän tuplasin, koska kyseinen määrä ei riittänyt peittämään ribsejä.

Ohjeesta tulee 2 hengelle jos on tarjolla vain ribsejä ja esim. salaattia, määrästä voi riittää myös 4-6 hengelle jos on paljon muutakin tykötarvetta ja syötävää pöydässä. 



* 1 kg ribsejä eli porsaan kylkirivejä (maustamaton!)

Mausteseos

* 2 valkosipulinkynttä
* 1 rkl suolaa
* 1 rkl ruokosokeria
* 1 tl chilijauhetta
* 1 tl paprikajauhetta
* 1/4 tl mustapippuria myllystä

Haudutukseen

* 1 l omenamehua
* 7 dl Coca Colaa

Viimeistelyyn

* 1 limen mehu
* 1 punainen chili
* kourallinen korianteria

Tee mausteseos kuorimalla ja hienontamalla valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää muut aineet. Hiero seos hyvin lihanpaloihin. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 12 tunniksi, mieluiten vuorokaudeksi. Hätätapauksessa voit valmistaa lihan heti, mutta maustuminen tekee lihasta huomattavasti maukkaampaa.

Siirrä maustuneet ribsit kattilaan. Leikkaa rivit kattilaan mahtuviksi paloiksi, mutta jätä mahdollisimman isoiksi paloiksi mikä helpottaa grillaamista. Kaada kola ja omenamehu kattilaan.

Hauduta ribsejä miedolla lämmöllä 2 tuntia kannen alla. Anna ribsien vetäytyä vielä liemessä 20 minuuttia hellalta pois oton jälkeen. Nosta lihat kattilasta ja keitä lientä noin 20 min, kunnes se on mennyt kokoon ja vähän paksuuntunut.

Kuumenna grilli keskilämmölle. Sivele kastiketta ribseille reilusti ja grillaan noin 5 minuuttia molemmin puolin. Lisää glaseerauskastiketta aina välillä ja voitele ribsit vielä grillauksen lopuksi.
Purista limen mehu kypsille ribseille ja hienonna pinnalle chiliä ja korianteria.





Nämä jää jäljelle....

Tarjoa esimerkiksi mansikka-halloumisalaatin kera

Kommentit

  1. Liemen keittämisen kanssa meinasi mennä usko! Ensin keitin teflonkattilassa puoli tuntia, jonka jälkeen vaihdoin tavalliseen pinnoittamattomaan. Yhteensä vasta tunnin keittämisen jälkeen saavutin toivotun lopputuloksen! Vaikka levy oli täysillä ja liemi kiehui reippaasti.

    Muuten mahtava resepti! Kilosta tosiaan sai sopivasti kahdelle.

    VastaaPoista
  2. Uskon että on mennyt se tunti jos olet tavoitellut sellaista täydellistä, paksua kastiketta. Nesteen määrä on tässä liemessä kuitenkin niin suuri. Tuolla 20 minuutin keittämisellä liemi menee jonkun verran kasaan ja paksuuntuu, ainakin itsellä, mutta toimii jo sellaisena ribsien päällä vaikkei ihan täydellistä olekaan. Tunnin keittämisellä lopputulos ollut varmaankin täydellinen :).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit