Kukkakaalisalaatti

Kauppojen hyllyt notkuvat tällä hetkellä kukkakaalia pullollaan. On tavallista, mutta myös ihanan värikkäitä. Omaan kauppakoriini tarttui yhtenä päivänä oranssi ja lila kukkakaali! Mitä ruokailoittelua lautasella :). Kukkakaali on ihanaa keitettynä, herkullista raakana, mutta ihan loistavaa myös grillattuna. Kukkakaalia voi grillata isoina paloina ikäänkuin pihveiksi, mutta niistä saa grillattuna myös maittavan salaatin. Muuta lisuketta et lihan, kalan tai kanan kylkeen tarvikaan. Kukkakaalisalaatin ohje napattu Tomi Björckiltä.

Mikäli tahini on sinulle vieras raaka-aine niin sitä löytyy varmasti jokaisesta peruskaupasta itämaisten (Lähi-itä) raaka-aineiden / maustepurkkien luota. Tahini on hummuksen yksi perusraaka-aineista, seesaminsiemenistä tehtyä tahnaa, jota myydään purkissa. Ihanaa sellaisenaankin vaikka levitteenä leivän päällä.


Neljälle


Kastike
* 5 rkl omenaviinietikkaa
* 3 rkl tahinia 
* 2 rkl oliiviöljyä
* 2 rkl seesamiöljyä
* 2 rkl korianterinsiemeniä murskattuina ja paahdettuina
* 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
* 1 rkl soijakastiketta

******
* 1 isohko kukkakaali
* 4 rkl oliiviöljyä
* 1 salottisipuli
* 1 ruukku lehtipersiljaa
* 1 dl saksanpähkinöitä
* suolaa, pippuria

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Paahda siihen tulevat siemenet nopeasti pannulla, älä polta. Nosta kylmään odottamaan.
Irrottele kukkakaalin nuput paloiksi ja sekoita joukkoon oliiviöljyä sekä ripaus suolaa. Grillaa kukkakaaleja välillä käännelleen noin 5-10 min. Kukkakaalit pehmenevät hieman, mutta niihin jää kiva purutuntuma. Leikkaa sipuli pieneksi ja hienonna persilja. Paahda saksanpähkinät pannulla, jäähdytä ja rouhi. Lisää kaikki ainekset tahinikastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin ja tarkista maku; lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kommentit

Suositut tekstit