Maidoton limekakku

Tänään on nimipäiväni ja silloin on syytä viedä töihin jotakin pientä kahvin kanssa. Tarjottavan tuli olla maidoton ja pähkinätön, joten päätin kokeilla All the good things blogista löytämääni reseptiä maidottomasta limekakusta. Itse kun teki mieli leipoa jotain raikasta, ei suklaista tällä kertaa. En ole maidottomia leivonnaisia juuri tehnyt kun ei ole ollut siihen tarvetta aiemmin. Maistuvaa tuli kyllä näillä kaura- ja soijatuotteilla! Juuri sopivan kirpeän raikas kakku. Alkuperäistä ohjetta muokkasin sen verran että muutin keksipohjan määrän kaksinkertaiseksi. Alkuperäisen ohjeen keksipohja ei olisi riittänyt n. 28 cm halkaisijan vuokaani. Jos teet 22-24 cm vuokaan, puolikas määrä keksipohjaa riittää. Saat silloin korkeamman täytteen kakkuun.

Otin myös kuvan "erikoisaineksista". Itselle kun olivat vieraita aineksia niin kesti hetken löytää ne kaupasta. Kun tietää mitä etsii, löytää helpommin. Nämä kuvassa olevat tuotteet ovat kaikki maidottomia. Täällä påMackan löytyi muiden tuorejuustojen hyllystä, Alpro Vispi ja vaniljakastike maitohyllystä kermojen läheltä.

1 kakku

* 300g Kantolan kaurakeksejä
* 150g maidotonta margariinia

Täyte
* 2 limeä
* 2 dl Alpro Vispiä
* 150g Oatly påMackania (tuorejuusto)
* 2,5 dl Oatly vaniljakastiketta
* 3/4 dl sokeria
* 5 liivatelehteä

Murskaa keksit minigrip pussissa kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata miedolla lämmöllä margariini. Sekoita keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa Alpro Vispi vaahdoksi. Sekoita sekaan Oatly påMackan, Oatly vaniljakastike sekä sokeri. Pese limet ja raasta vihreä kuoriosa täytteen sekaan. Sekoita. Purista limeistä mehut pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Purista pehmenneet liivatelehdet sekaan, sekoita. Kaada liivatelimeseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täyteseokseen.

Kaada täyte pohjan päälle. Hyydytä vähintään 5h, mieluiten seuraavaan päivään.

Kommentit

Suositut tekstit