Pulled Pork inkiväärioluesta

Pulled Pork on jo "vanha juttu" , mutta toimii edelleen ja tämä Glorian ruoka ja viini lehden ohje, jossa maustekastikkeeksi tulee inkiväärioluesta ja paistoliemestä tehty kastike - toimii erityisen hyvin. Itse tykkään tehdä tästä lihasta hampurilaisia. Nam. Lihan valmistus vaatii aikaa, mutta on sen arvoista.

* 800g kassleria
* 1,5 rkl muscovadosokeria
* 1 rkl savupaprikajauhetta
* 1 rkl suolaa

Maustekastike
* 2 dl possun paistolientä
* 2 dl inkivääriolutta
* 1/2 dl valkoviinietikkaa
* 1/2 dl muscovadosokeria

Tee mausteseos yhdistämällä muscovadosokeri, savupaprikajauhe ja suola. Hiero lihan pintaan. Laita liha uunivuokaan ja anna maustua tunnin verran huoneenlämmössä.
Kypsennä lihaa 225c uunissa ylätasolla 20 min, jotta pinta saa väriä. Säädä sitten uunin lämpötila 100c ja kypsennä lihaa uunin keskitasossa vähintään 6 tuntia. Lihan tulee olla reilusti ylikypsää ja irrota rasvasta. Ylikypsän possun sisälämpötila on 90 astetta.

Nosta vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna lihan vetäytyä 1h huoneenlämmössä. Ota paistoliemi talteen.

Tee maustekastike. Mittaa 2 dl paistolientä kattilaan ja kuumenna se. Lisää inkivääriolut, etikka ja muscovadosokeri. Anna hautua miedolla lämmöllä 30-45 min.

Revi liha käsin tai kahdella haarukalla pieniksi paloiksi. Halutessasi poista rasvapalat. Valuta maustelientä revityn lihan päälle (n. 3/4 dl). Tarjoa liha heti tai laita jääkaappiin maustumaan. Kuumenna liha uunissa tai paistinpannussa juuri ennen tarjoamista.

Kommentit

Suositut tekstit