Kaurareikäleipä

Korona pandemian takia kaupassa tulee käytyä harvoin ja leivon itse leipää vähintään kerran viikossa. Ja jotta ei kyllästy, uusia reseptejä on ihana kokeilla. Tästä ihanan pehmeästä kauraleivästä tuli yksi uusi suosikkini. OI nam! Alkuperäinen resepti blogista Reseptinä rakkaus, itse bongasin ohjeen Suklaapossun Kotilieden päivityksestä.

3 reikäleipää

* 3,5 dl vettä (lämpötila n. 42c)
* 1 pss kuivahiivaa (tai 25g tuorehiivaa ja kädenlämpöinen vesi) 
* 1 rkl hunajaa
* 1 tl suolaa
* 3 dl kaurahiutaleita
* n. 5 dl vehnäjauhoja
* 50g voita

Laita vesi kulhoon. Sekoita joukkoon hunaja ja kuivahiiva (kyllä, kuivahiiva poikkeuksellisesti lisätään nesteeseen). Anna levätä hetki ja sulata sillä aikaa voi. Alusta taikinaan kaurahiutaleet, suola ja noin 4 dl jauhoja. Lisää sulatettu voi ja loput jauhot. Alusta taikinapalloksi ja anna kohota liinan alla 15 min ajan. 

Jaa hieman kohonnut taikina kolmeen osaan ja taputtele pyöreiksi leiviksi uunipellille, leivinpaperin päälle (halkaisija n. 20cm). Tee lasin avulla reiät keskelle. Paista myös reikäpalat erikseen. Tee leipiin kevyet viillot veitsellä palojen kohdalle ja pistele haarukalla reikiä pintaan. Kohota liinan alla 1 tunti. 

Paista 200c noin 15 min.


Kommentit

Suositut tekstit