Kuppipannarit

Pannareista tulee tosi söpöjä kun ne valmistaa muffinssivuoassa. Simppeli idea, mutta jotenkin tällä tavalla pannukakusta saa vähän fiinimmän jälkiruoan. Itse valmistan kuppipannarit tällä yläasteen köksän tunnin keittokirjan pannariohjeella (valkoinen kirja, jossa punainen mansikka - enteiliköhän se jo aikanaan mansikkavaahtista). Tällä ohjeella teen muutenkin pannarin usein piirakkavuokaan.

12 kuppipannaria

* 2 kananmunaa
* ripaus suolaa
* 4 dl täysmaitoa
* 2 dl vehnäjauhoja

Riko kananmunat kulhoon ja vispaa käsin rakenne rikki. Lisää vispaten joukkoon suola ja maito sekä vähitellen jauhot. 
Laita uuni kuumenemaan 225c. Anna taikinan turvota 10 min ajan. Voitele muffinivuoan syvennykset (Itse käytän vuokasprayta, sillä irtoaa loistavasti. Jollain oli jäänyt voilla voidellessa koloihin kiinni eli sivele sudilla vähän rypsiöljyä tai leivontamargariinia koloihin jos sinulla ei ole vuokasprayta).

Kaada taikinaa vuoan koloihin, noin puolilleen. Älä täytä liian täyteen. 
Paista uunissa noin 15 min ajan. 

Pannarit kohoavat uunissa välillä vähän miten sattuu ja kohoavat aluksi pallomaisiksi, mutta jäähtyessään kaikkiin muodostuu kiva kolo ja voit täyttää pannarin suolaisella tai makealla täytteellä söpöksi suupalaksi. 

Kommentit

Suositut tekstit