Parsapiirakka

Vietän vappuaaton itsekseni, mutta juhlapyhiin kuuluu minun elämässäni aina hyvä ruoka ja juoma. Se, että on yksin ei tarkoita etteikö voisi nauttia.
Mieleni teki parsapiirakkaa ja selailin lukuisia reseptejä. Reseptejä oli moneen lähtöön, mutta tämä IS keittiön resepti upposi makuhermoihini ja halusin tehdä sen. Vähän ohjetta muokkailin, alkuperäisessä ohjeessa oli mielestäni aivan liikaa lihaa, mitä piirakka ei vaadi. En myöskään ymmärrä, miksi tuoreet vihreät parsat pitäisi kuoria. Ja muutama muu pikkujuttu. Mutta hyvää tuli, nam!

1 piirakkavuoallinen

Pohja
* 125g huoneenlämpöistä voita
* 2,5 dl vehnäjauhoja
* 1 dl parmesanjuustoa 
* 3 rkl maitoa tai vettä

Täyte
* 10 kpl vihreitä tankoparsoja (1 nippu) 
* 125g prosciutto-kinkkua
* 250g ricottajuustoa
* 1/2 dl kevätsipulia
* 2 dl kuohukermaa
* 3 munaa 
* suolaa
* mustapippuria

Nypi voi, jauhot ja juustoraaste sekaisin. Itse käytän aina sähkövatkaimen taikinakoukkuja tähän tarkoitukseen. Saat helposti hyvän murotaikinan ilman käsien sotkemista. Lisää maito tai vesi ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikina palloksi ja laita kelmun sisälle tiukasti. Anna vetäytyä jääkaapissa 30 min.

Napsaise parsoista kova puinen osa pois. Keitä parsoja noin 5 min, valuta ja jäähdytä.
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina spohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200c uunin alatasolla noin 10min. Jos haluat selkeät reunat, pistele haarukalla pohjaan reikiä ja täytä paiston ajaksi vuoka herneille niin pohja ei kohoa. Itse en kokenut tätä tarpeelliseksi.

Kieputa parsojen ympärille prisciuttot. Asettele ne vuokaan esipaistetun pohjan päälle. Riko munat kulhoon ja riko niiden rakenne. Lisää muut täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada parsojen päälle. 
Paista 175c uunissa 20-30 min. 

Kommentit

Suositut tekstit