Porkkana-saksanpähkinä cup cakes




Näitä kuppikakkuja tein myös tyttäreni 1-vuotissynttäreille ja olivat mielestäni todella maukkaita. Ohje Leila Lindholmilta, jonka kirjat Vielä yksi pala! ja Pala kakkua - ja paljon muuta ovat ihan loistavia. Koristelin kuppikakut yksinkertaisesti saksanpähkinöillä sekä syötävillä perhoskoristeilla.

12 kuppikakkua

- 3 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1½ tl kanelia
- 1 tl hienonnettua kardemummaa
- 2 tl inkivääriä
- 1 ½ tl rypsiöljyä
- 4½ dl raakana raastettua porkkanaa
- 100g saksanpähkinöitä

Tuorejuusto-limettikuorrute

- 60g pehmeää voita
- 5 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 pestyn limetin raastettu kuori
- 100g maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia

Saksanpähkinöitä koristeluun

Kuumenna uuni 175c. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti käännellen munavaahtoon.
Lisää öljy, porkkanaraaste ja karkeaksi rouheeksi rouhitut pähkinät. 
Aseta vuoat muffinssipellille ja täytä noin 2/3 joka vuoasta taikinalla. 
Kypsennä kuppikakkuja uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Jäähdytä ennen kuorruttamista.

Sekoita kuorrutteen voi, tomusokeri, vaniljasokeri, raastettu limetinkuori ja tuorejuusto sileäksi seokseksi. Levitä kuorrute kuppikakkujen päälle. Koristele.



Kommentit

Suositut tekstit