Juustoinen broilerilasagne

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! Viikonloppu vierähti kyläillessä, joten mansikkavaahtiksen omassa keittiössä oli kovin hiljaista. 
Tällä viikolla tiedossa arkiruokaa, sekä erityisen paljon herkkuja - Joulua jo silmällä pitäen :). 

Tänään mansikkavaahtiksen keittiössä lounastettiin broilerilasagnea, minkä reseptin olen alunperin ottanut Hellapoliisin keittokirjasta, mutta muokannut taas kokeilukerran jälkeen hieman. Suosittelen kokeilemaan vaikkakin kuvassa näyttää hieman valjulta johtuen siitä että käyttämäni paprikakin oli keltainen, punainen antaa vähän väriä ruokaan - hyvää on silti!

lasagnevuoallinen (noin 6:lle)

- 1 rkl öljyä
- 450 g broilerin maustamattomia fileepihvejä tai suikaleita
- 1 iso sipuli 
- suolaa
- 1 paprika
- 6 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 pieni purkki ananaspaloja (säästä liemi!)
- 1 dl vehnäjauhoja + 2 dl ananaspurkin lientä (lisää vettä tarvittaessa)
- 200 g ranskankermaa
- 200 g Viola Afrikan paprika tuorejuustoa
- 2 tl oreganoa
- 200g emmentaljuustoraastetta
- 9 lasagnelevyä

Kuori ja silppua sipuli, viipaloi fileepihvit suikaleiksi. Laita kattilaan öljyä ja paista sipuli ja broilerin suikaleet kypsiksi. Laita ripaus suolaa myllystä. Lisää viipaloitu paprika, sekoittele hetki. Lisää vesi, kanaliemikuutio ja paprikajauhe sekä valutetut ananaspalat. 

Sekoita ananaspurkin liemi ja vehnäjauhot keskenään, lisää seos ohuena nauhana höyryävään keitokseen ja anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Lisää joukkoon ranskankerma, sulatejuusto ja oregano. Kuumenna kunnes juusto on sulanut.

Voitele uunivuoka ja lado alimmaiseksi kunnon kauhallinen kastiketta ja juustoraastetta. Päälle 3 lasagnelevyä. Sitten taas kastike, juustoraaste ja lasagnelevyt ja sama homma uudestaan. Kolmannen lasagnelevykerroksen päälle vielä kastiketta ja juustoraastetta.

Kypsennä 175 uunissa noin 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä kasaan noin 15 min ennen tarjoilua. Tarjoa vihersalaatin kanssa. 

Kommentit

Suositut tekstit