Rocky road fudge

Joululahjaksi, omaan suuhun, milloin vain.... Superherkullisia, silkkisen pehmeitä suklaafudgeja haluamallasi täytteellä. Rocky roadiin voit käyttää melkein mitä vain - vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä, muita pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, lakritsaa... Vain mielikuvitus on rajana! Fudgen ohje on otettu pullahiireltä, täytteet laitoin omien mieltymysteni mukaan. 


Rocky Road fudge

- 200 g maitosuklaata
- 200 g tummaasuklaata
- 1 prk kondensoitua maitoa
- 2 rkl voita
- 2 dl cashew-pähkinöitä 
- 100 g pieniä tai pienittyjä vaahtokarkkeja
- 1 dl pienittyä lakua
(öljyä voiteluun)

Sulata suklaat sekä kondensoitu maito vähitellen varovasti mikrossa noin 20-30s kerrallaan miedolla teholla. Voit sulattaa seoksen myös vesihauteessa. Sekoittele välillä kunnes kaikki suklaat ovat sulaneet kondensoidun maidon joukkoon. Lisää voi ja sekoita. 

Anna jäähtyä hetken aikaa sekoitellen ja sekoita joukkoon pienet tai paloitellut vaahtokarkit sekä pähkinät ja lakut (halutessasi voit paahtaa pähkinät kuivalla pannulla, itse teen näin niin maku paranee - varo polttamasta. Älä paahda suolapähkinöitä jos niitä käytät). 

Vuoraa 15x25 kokoinen vuoka leivinpaperilla. Öljyä leivinpaperi kevyesti. Kaada massa vuokaan ja tasoittele pintaa. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi, kunnes massa on jähmettynyt. Leikkaa pieniksi annospaloiksi tai jätä vähän suuremmiksi fudgepatukoiksi.  Säilytys jääkaapissa. 


Kommentit

  1. Ostin ainekset tähän :) tosin vain pähkinöillä ja kuivatulla karpalolla. Mitenköhän kauan säilyy jääkaapissa? viikon...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikon verran arvioisin ainakin säilyvän, varmaan jopa kaksi.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit