Piparminttu-suklaa whoopies

Näitä whoopieseja tarjoiltiin myös Leikkien lelu- ja pelikutsuillani. Whoopiesit ovat täytettyjä keksejä, joita voi tehdä vaikka minkä makuisia. Ensimmäisenä whoopies-reseptinä blogissani takuuvarma hitti piparminttu-suklaa. Whoopiesit tehdään perinteisesti kahden euron kolikon kokoisiksi, itse tykkään tehdä asioita isosti, joten whoopiesinikin olivat tuplakokoisia :). 

Ohje on Leila Lindholmin kirjasta Hello cupcake, jonka olen ostanut Tukholmasta ennen kuin kirja julkaistiin suomeksi. Onnistui hyvin leipominen ruotsinkin kielellä. 
Kirjassa nämä whoopiesit ovat nimellä Chocolate mint whoopies.


noin 20 whoopieta

- 3 munaa
- 2,5dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 50g voita
- 1 dl kermaa
- 2 rkl kylmää, vahvaa kahvia
- 3,5dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 rkl tummaa, hyvälaatuista kaakaota
- ripaus suolaa

Täyte
- 60g pehmeää voita
- 5 dl tomusokeria
- 0,5 dl tummaa, hyvälaatuista kaakaota
- 2 tl vaniljasokeria
- 100g philadelphia tms. maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl lämmintä kahvia
- piparminttuöljyä 

Koristeeksi pieni määrä täytettä ja haluamasi koriste

Valmista keksit.
Laita uuni lämpiämään 175c.
Vispaa munat, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi, lisää siihen kerma ja kahvi ja sekoita seos munavaahtoon. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos varovasti käännellen taikinaan.
Pursota leivinpaperille noin 2 euron kokoisia pikkuleipiä pallotyllalla. Mikäli sinulla ei ole tyllaa, voit lusikoida pikkuleivät leivinpaperille myös ruokalusikan avulla. Muista tehdä pikkuleivistä suunnilleen samankokoisia. 
Pallotylla
Kypsennä uunissa noin 10 minuutin ajan. Jäähdytä keksit huolella ennen täytteen laittamista.

Täytteen valmistus
Vatkaa pehmeä voi, tomusokeri, kaakao, vaniljasokeri ja pehmennyt tuorejuusto hyväksi vaahdoksi. Lisää kahvi ja vatkaa vielä. Mausta piparminttuöljyllä. Maista, maista, maista - tarvitaan vain muutama tippa hyvään makuun. Liian vähän ei anna makua tarpeeksi, mutta mikäli öljyä tulee liikaa - keksit maistuvat hammastahnalta :). Lisää siis tippa kerrallaan, vatkaa ja maista!

Laita täyte pallotyllaan ja pursota alimman pikkuleivän päälle täyte. Paina toinen puolisko kiinni. Koristele halutessasi. Anna jähmettyä jääkaapissa, mutta ota huoneenlämpön hieman ennen tarjoilua.

Kommentit

Suositut tekstit