Cheesecake (amerikkalainen juustokakku)

Suussa sulava, täyteläinen, pehmeä, maailman paras. Tämä juustokakku on vain niin täydellistä. Tässä ohje "ameriikan malliin" tehdystä juustokakusta. Ohje napattu Leila Lindholmilta. 
Tarjoa juustokakku jääkaappikylmänä. Kakku jähmettyy vielä jäähtyessään ja maku on parhaimmillaan viileänä. Juuri uunista tullut juustokakku ei maistu oikein miltään. 
Kakun voi myös tehdä pelkistä mustikoista tai käyttää jotain muutakin marjaa. Itse rakastan mustikan ja vadelman yhdistelmää.





1 kakku

* 300g digestive-keksejä
* 150g voita

* 600g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
* 1 prk (250g) maitorahkaa
* 1 dl sokeria
* 1 dl maissitärkkelystä
* 2 tl vaniljasokeria
* 3 kananmunaa
* 1 dl kuohukermaa
* 200g valkosuklaata
* 1 dl mustikoita (tuoreita tai pakasteesta)
* 0,5 dl vadelmia (tuoreita tai pakasteesta)

Kuumenna uuni 175 asteeseen (kiertoilmauunissa ylä ja alalämpö-asetus). Murskaa keksit hienoksi minigrip-pussissa kaulimella tai yleiskoneessa. Sulata voi ja sekoita keksien sekaan.
Pingota leivinpaperi pyöreän irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle. Laita keksiseos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa uunin keskiosassa 10 minuutin ajan. Jäähdytä.

Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi kulhossa. Sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Lisää juustoseokseen kananmunat yksi kerrallaan ja lopuksi kuohukerma. 
(itse teen koko tämän vaiheen Kitchen Aidilla lapavatkaimella pienimmällä vatkausteholla)

Pilko suklaa paloiksi ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sula valkosuklaa juustoseokseen.

Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle ja upota päälle muutamia vadelmia. Ripottele mustikat päälle. Jos käytät pakastemarjoja, lisää marjat jäisinä.

Kypsennä kakkua uunin keskiosassa 40 min. Katkaise virta uunista ja kypsennä jälkilämmössä vielä 30 minuutin ajan.


Kommentit

  1. Taidan kokeilla huomenna, kun tulee ystäviä kylään. Näyttää aika makoisalta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit