Talvipäivän jauhelihakeitto

Arkena töiden jälkeen pitää tehdä jotain nopeaa jos ruoka ei ole valmiina. Tähän soppaan päädyin toissapäivänä. Tähän keittoon voit käyttää monenlaisia kasviksia mielen mukaan ja uudenlaista makua saat myös käyttämällä maustettua sulatejuustoa. Ohjeessa omaan makuuni mieluisat kasvikset juuri tähän keittoon ja tällä kertaa halusin juustosta vain pehmeyttä keittoon. Liemessä jo sellaisenaan maukas maku. Tyttäreni Venla syö keitosta aina ensin maissit ja sitten loput :).


4-6 hengelle

* 400g naudan paistijauhelihaa
* 1 pieni sipuli
* tilkkanen öljyä
* mustapippuria, paprikajauhetta
* noin 1,3-1,5 l vettä
* 1 kasvisliemikuutio
* 70g tomaattipyreetä
* 1 varsisellerin varsi
* ½ paprikaa kuutioina
* 1,5 dl pakastemaissia
* pieni kesäkurpitsa kuutioina
* 2 dl tummaa makaronia
* 100g maustamatonta sulatejuustoa
* kourallinen tuoretta persiljaa
(suolaa)

Paahda jauheliha ja pilkottu sipuli kattilassa pienessä öljytilkassa. Mausta mustapippurilla ja paprikajauheella. Lisää joukkoon vesi, kasvisliemikuutio, tomaattipyree, makaronit, pilkotut kasvikset sekä sulatejuusto. Anna kiehua miedolla lämmöllä makaronien kypsymisen ajan. Sekoittele välillä jotta juusto sulaa keittoon. Lisää pilkottu persilja ja mausta halutessasi vielä suolalla. 

Kommentit

Suositut tekstit