Perinteinen karjalanpaisti

Karjalanpaisti on ehkä maailman helpoin ruoka valmistaa ja kun malttaa kypsyttää tarpeeksi pitkään, supermaukasta muussin kera! Ja maistuu yleensä taaperosta vaariin!


Neljälle

* 600g karjalanpaistilihaa
* rypsiöljyä
* 4 porkkanaa
* 3 sipulia
* 3 laakerinlehteä
* 10 mustapippuria
* 1-2 tl suolaa
* 1,5 l vettä

Nosta lihat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Ruskista lihat parissa erässä tilkassa öljyä paistinpannulla tai liedelle soveltuvassa uunipadassa. 
Lisää uunipataan lihojen lisäksi isoiksi lohkoiksi leikatut porkkanat ja sipulit. Kuullota kevyesti. Kiehauta vesi ja lisää pataan lihojen ja juuresten päälle (vettä tulee olla sen verran että kaikki ainekset peittyvät reilusti). Lisää mausteet ja sekoittele.

Kypsennä 150c uunissa kolme tuntia.

Tarjoa muussin tai keitettyjen perunoiden kera.

Kommentit

Suositut tekstit