Paras peruspannari

Pannukakkutaikinoissakin on eroja, hiuksenhienoja, mutta vaikuttavat paljon makuun. Itse pidän että tavallinen pannukakku on ohut ja rapsakka, mutta kuitenkin kuohkea. Pitkään tein pannukakun yläasteen kotitalouskirjan ohjeella, mutta tämä Sikke Sumarin pannukakkuresepti on muutamia vuosia sitten jyrännyt ohi tuon ohjeen. Teen ohjeen usein puolikkaana ja valmistan pyöreässä piirakkavuoassa. Nyt tein kuitenkin eilen ihan koko pellillisen, jotta myös mumma ja vaari saivat hieman maistiaisia. 

Pannari on mielestäni niin oivallinen tarjottava moneen. Helppo ja nopea jälkiruoka, mukava välipala, ihanaa talvileikkien jälkeen kuuman juoman kera ja käy vaikka suolaisenakin ruokana kun laittaa sisälle jotain ihanaa suolaista täytettä ja käärii rullalle. Ja pannari maistuu heti erilaiselta riippuen minkä kanssa sen tarjoaa. Pelkän sokerin tai hillon kera, kermavaahdon ja marjojen kanssa tai jos haluaa oikein herkutella - jäätelöpallon kera. 


Pannukakun kohoamista uunissa oli hauska seurata lapsena :) - ja ehkä vähän vieläkin


Pellillinen

* 3 munaa
* 7,5 dl maitoa
* 3 dl vehnäjauhoja
* 0,75 dl sokeria
* 1 tl suolaa
* 75g sulatettua voita tai margariinia

Vatkaa kevyesti käsin munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Lisää vehnäjauhot vähitellen käsin vispaten, jotta taikinaan ei jää kökkäreitä. Lisää muut aineet. Anna taikinan turvota 10 minuutin ajan. Paista 225 uunissa noin 25-30 min. 

VINKKI
 Voin määrää voit halutessasi vähentää, mutta itse pidän Siken tapaan pannarista jossa on kunnolla voita ;). Voit myös halutessasi maustaa pannaria vaniljasokerilla tai kanelilla.

Kommentit

Suositut tekstit