Lasagne

Mansikkavaahtiksen keittiössä perinteinen lasagne on valmistettu jo vuosikausia tällä reseptillä, jonka aikanaan olen saanut isosiskoltani muuttaessani ensimmäiseen omaan kotiini. Kummastelen aina kun moni kokee lasagnen työläänä valmistaa, mielestäni se valmistuu nopeammin ja helpommin kuin moni muu ruoka. Ja takuuvarmasti maukas ateria.


1 lasagnevuoallinen

9 lasagnelevyä

Jauhelihakastike
* 400g paistijauhelihaa
* 2 sipulia
* 3 valkosipulinkynttä
* 1 tlk tomaattimurskaa
* ripaus suolaa
* ½-1 tl oreganoa
* ripaus mustapippuria

Juustokastike
* 3 rkl voita tai margariinia
* 3/4 dl vehnäjauhoja
* 9 dl maitoa
* 150g-200g juustoraastetta
* ripaus suolaa

Päälle halutessasi vielä hieman juustoraastetta 
(itse raastan usein päälle parmesania, jota meillä on aina jääkaapissa pala)

Paahda jauheliha ilman rasvaa pannulla. Lisää pilkotut sipulit. Mausta. Lisää tomaattimurska. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

Valmista juustokastike sulattamalla voi tai margariini kattilassa. Kiehauta siinä jauhot. Lisää maito ja kuumenna koko ajan vispaten kunnes kastike kiehuu ja sakenee. Lisää juustoraaste ja anna sulaa. Mausta.

Voitele uunivuoka. Levitä alimmaiseksi kerros jauhelihakastiketta ja vähän juustokastiketta. Laita 3 levyä päälle, toista sama kerroksittain kunnes olet laittanut päällimmäiset lasagnelevyt. Laita päällimmäisten lasagnelevyjen päälle loput juustokastikkeesta. Raasta halutessasi vielä juustoraastetta päälle.

Paista 175c uunissa 1 tunnin ajan. Anna vetäytyä noin 10-15 min folion alla ennen tarjoilua. 

Kommentit

  1. Pitääpä tehdä lasagnea pitkästä aikaa :) taidan kokeilla tätä ohjetta. Myös nuo banaaniletut kuulostavat tosi herkullisilta, eilen ostinkin jo banaaneja niitä ajatellen, mutta katosivat parempiin suihin ennen kuin ehdin letunpaistoon :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit