Pinaattikeitto

Olen aina pitänyt pinaattikeitosta ja pinaattilätyistä. Ostin monta vuotta pinaattikeittoni kaupan pakastehyllystä, koska luulin että sitä on vaikea valmistaa itse. Erehdyin. Kun ensimmäisen kerran sitä itse valmistin, ei ole tarvinnut kaupan valmiskeittoihin sortua. Valmistuskin kun tapahtuu yhtä nopeasti kun pakastekeiton sulatus ja maku on vielä parempi  - ja toki terveellisempääkin ja ennen kaikkea paljon edullisempaa.

Pinaattikeiton tarjoilen aina keitetyn kananmunan ja lämpimän karjalanpiirakan kera. 

Ja meillä myös 1 v 6 kk tytär syö tätä hyvällä ruokahalulla!


3-4 hengelle

* 80g voita tai margariinia
* 1 dl vehnäjauhoja
* 1 l kevytmaitoa
* 200g pakastepinaattia
* suolaa

Sulata voi tai margariini kattilassa, älä ruskista! Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen, koko ajan kevyesti vispaten. Kun seos on kiehahtanut, lisää pinaatti ja mausta. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan. Itse sekoittelen kevyesti koko ajan niin keitto ei pala pohjaan. 

Maukasta ja nopeaa arkiruokaa!

Kommentit

Suositut tekstit