Broilerilasagne

Lasagneja voi muokata aika lailla loputtomiin kastiketta ja täyteaineita vain vaihtamalla. Tähän lasagneen sopii erilaiset kasvikset maun mukaan ja myös erimakuiset tuorejuustot. Tässä oma suosikkiyhdistelmäni mikä maistuu koko perheelle. 


Lasagne on löysää juuri uunista tullessaan, mutta mikäli sitä säästyy seuraavaan päivään se on hyytynyt kiinteämmäksi.

1 lasagnevuoallinen


* 9 lasagnelevyä
* 400g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
* paistamiseen tilkka öljyä
* 1 sipuli
* ½ rasiaa tuoreita herkkusieniä
* ½ punainen paprika
* 1 tlk ananasmurskaa (säästä liemi!)
* 1 tl paprikajauhetta
* 7,5 dl vettä
* ananaspurkista mehua noin 1 dl
* 0,5 dl vehnäjauhoja
* 1 kasvis- tai kanaliemikuutio
* 200g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
* 1 tlk (n.175g) ranskankermaa
* 50g juustoraastetta

Voitele uunivuoka. Paista korkeareunaisessa paistinpannussa tai kattilassa broilerinsuikaleet kypsiksi pienessä tilkassa öljyä. Lisää pieneksi pilkottu sipuli, pilkotut herkkusienet ja paprika ja kuullota kunnes hieman pehmenevät. Lisää valutettu ananasmurska ja mausta paprikajauheella. (lisää tässä kohtaa myös suolaa jos pidät suolaisemmasta ruoasta, itse teen kovin vähäsuolaista ruokaa)

Lisää vesi ja anna kiehahtaa. Sekoita ananasliemeen vehnäjauhot huolella. Lisää se kuplivan seoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää myös kanaliemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 3 minuutin ajan. Lisää tuorejuusto ja ranskankerma ja sekoittele kunnes juustot ovat sulaneet.

Laita uunivuoan pohjalle kanajuustoseosta. Päälle 3 lasagnelevyä. Toista kunnes olet laittanut viimeiset kolme lasagnelevyä. Paina niitä hieman seokseen ja ripottele päälle vielä juustoraaste. Paista 175c uunissa noin 45 minuutin ajan. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.



Kommentit

Suositut tekstit