Pad Thai (paistettua nuudelia ja katkarapuja)

Pad Thai on ihana thaimaalainen salaatintyyppinen ruoka. Nopea valmistaa, ravitsevaa ja maukasta. Ja tästä tulee hyvä olo. Katkaravut voi vaihtaa halutessasi broilerinsuikaleisiin. Kasvisversion ruoasta saat kun jätät ravut tai kanan kokonaan pois. 

Olen ollut jostain syystä vuosia "tofukammoinen". Joskus nuoruusvuosina sitä maistoin enkä pitänyt, mutta tämän ruoan kohdalla olen ottanut riskin ja todennut että tässä ainakin hyvää on. Ehkä uskallan kokeilla joskus jossain muussakin ruoassa. 



4 annosta

KASTIKE
* 0,5 dl kalakastiketta
* 0,5 dl fariinisokeria
* 0,5 dl Tamarinditahnaa (Spice Up!)
* 1 tl chilijauhetta

LISÄKSI
* 150g riisinuudeleita
* 250g katkarapuja
* 1 rkl öljyä
* 1 salottisipuli
* 1 valkosipulinkynsi
* 2 munaa
* 1 dl maustamatonta tofua pieninä paloina
* 2 dl mungpavun ituja
* 1 dl suolapähkinöitä
* desin verran hienonnettua kevätsipulia
* päälle puolikas punainen chili pilkottuna

Laita riisinuudelit kulhoon ja keitä vesi kiehuvaksi. Kaada kiehuva vesi nuudeleiden päälle. Anna kypsyä pari minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Pilko sipulit pieneksi. Paista korkeareunaisessa paistinpannussa tilkassa öljyä sipulit pehmeiksi. Lisää katkaravut (tai maustamattomat broilerinsuikaleet). Siirrä syrjään. Pyyhi pannu kuivaksi.

Valuta ja huuhtele nuudelit. Paista tilkassa öljyä pannulla. Lisää kastike ja sekoita kunnes kastike on imeytynyt nuudeleihin. Siirrä nuudelit pannussa sivummalle. 

Riko munat kulhoon ja riko rakenne rikki. Lisää sekaan pilkottu tofu. Kaada seos pannun keskelle (nuudelit reunoilla) ja annan munatofuseoksen hyytyä hetki. Kun se on hyytynyt osittain, sekoita nuudelien joukkoon. Jatka hetki paistamista.

Lisää joukkoon katkarapu-sipuliseos, pähkinät, hienonnettu kevätsipuli ja huuhdotut mungpavun idut. Lämmitä seos pannulla kauttaaltaan. Laita tarjoilukulhoon, pilko päälle vielä halutessasi chiliä.

Kommentit

Suositut tekstit