Sitrusvoipasta

Käymme lauantaisin vauvauinnissa (tai ei se mitään vauvauintia enää ole - itse kun kellukkeilla ja räpylöillä pikkuiset taaperot mennä painavat ja hyppivät altaan reunoilta veteen!). Uinnin jälkeen on huutava nälkä ja jos mitään ei ole valmiina odottamassa, pöytään pitää saada ruokaa ja nopeasti. 
Tänään kokeilin Glorian ruoka ja viini lehdestä Sitrusvoipastaa. Vähän kylläkin ohjetta muokkailin, mutta maukasta tuli. Ensi kerralla ehkä kaipaan rinnalle vielä jotain vaaleaa kalaa tai parmankinkkuun käärittyä broileria.
Ostin kaupasta yksi päivä tuollaista hassua kiharaspagettia, tyttäreni Venla kutsui niitä madoiksi ruokaa syödessään :). Ja siltähän ne kieltämättä näyttävät.


4 hengelle

* 1 sitruuna
* 1 greipin kuori
* 1 appelsiinin kuori
* 60g pehmeää voita
* 1 ruukku lehtipersiljaa (tavallinenkin käy, mutta lehtipersilja antaa huomattavasti paremman maun)
* 3 l vettä
* 1 tl suolaa
* 400g spagettia
* 10 basilikanlehteä
* mustapippuria myllystä

Pese sitrushedelmät huolellisesti kuumalla vedellä. Kuori värillinen kuoriosa ohuelti kuorimaveitsellä. Purista sitruunasta lisäksi mehu talteen. 
Notkista voi ja sekoita joukkoon sitruunamehu. Sekoita joukkoon myös silputtu lehtipersilja.

Keitä vesi kattilassa. Laita sitruskuoret siivilään ja pidä siivilää vedessä noin 4 minuutin ajan. Ota siivilä ja kuoret pois ja lisää spagetti. Keitä kypsäksi al dente paketin ohjeen mukaan.

Hienonna basilika. Valuta kypsä spagetti. Lisää joukkoon persiljasitruunavoi, basilika sekä halutessasi sitrussuikaleet (itse jätin pääosin ne pois). 

Rouhi päälle vielä pippuria. Nauti heti.

Kommentit

Suositut tekstit