Bataattihampurilainen

Bataattihampurilainen hieman erilaisilla variaatioilla on ollut jo pitkään "blogihitti" - vähän kuin avokadopasta vuosi sitten. Minun on pitänyt kokeilla bataattihampparia jo pitkän aikaa, mutta on päässyt unohtumaan kunnes työkaverini muistutti ko. ruokalajista. Sopivasti perjantai-iltana oli kylässä siskoni miesystävänsä kanssa, joten iltapalasuunnitelma oli sillä selvä! Bataattihampparit kokeiluun ja kovasti niiden mausta pidettiin. Teen toistekin!

Ja sopii hyvin myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville!


Neljälle

* 2 pyöreää ja pulleaa bataattia 
(mikäli pulleahkoja ei ole, leikkaa bataatit pituussuunnassa)
* oliiviöljyä

Pihvit
* 400g naudan paistijauhelihaa tai lampaan jauhelihaa
* 1 punainen chili siemenet poistettuna, pilkottuna pieneksi
* 1 kananmuna
* 1 valkosipulinkynsi
* 1 pieni punasipuli raastettuna
* tuoretta timjamia
* tuoretta minttua
* 1 rkl turkkilaista tai kreikkalaista maustamatonta jugurttia
* suolaa ja mustapippuria
* oliiviöljyä paistamiseen

Kastike
* 250 g Patros-feta juustoa tai muuta voimakkaan makuista fetaa
* 4 rkl turkkilaista tai kreikkalaista maustamatonta jugurttia
* tuoretta timjamia
* suolaa
* pippuria
* sitruunamehua
* oliiviöljyä

Lisäksi
* salaattia
* tomaattia
* tuoretta minttua

Pese bataatti huolella ja leikkaa siitä paksuhkoja kiekkoja. Itse myös kuorin bataatin, mutta sen voi myös käyttää kuorineen.
Laita bataatit leivinpaperin päälle uunipellille ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä. Paista 225 asteessa noin 15-20 min kunnes ovat ruskistuneet hieman. 

Sekoita kulhossa jauheliha, lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja pyörittele pihveiksi. Paista pihvit paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä.

Murskaa kastikkeen feta kulhossa haarukalla pieneksi. Lisää jugurtti ja mausteet, sekoita hyvin. Maistele. 

Kokoa hampurilaiset. Ensin bataattilohko, salaattia, pihvi, pari isoa tomaattisiivua, fetakastike, tuoretta minttua ja päälle vielä toinen bataattilohko.

Käy kimppuun!

Kommentit

Suositut tekstit