Pinaattiletut

Itse tehdyt pinaattiletut ovat vain niin hyviä. Ja maistuvat yleensä myös perheen pienemmillekin. Meidän pikkuneiti ainakin popsi tänään 3 valtavan suurta lettua. Paistan letut aina isolla paistinpannulla aikaa säästääkseni vaikka toki olisivat pikkuruisina söpömpiä. 

Pistähän taikina tulolle ja pannu kuumaksi! 
Letut maistuvat erinomaisilta puolukkasurvoksen ja raejuuston kera. 


3-4 hengelle

* 150g pakastepinaattia
* 2 munaa
* 5 dl kevytmaitoa
* 2,5 dl vehnäjauhoja
* ripaus suolaa
* 1 rkl voisulaa (itse käytin juoksevaa beceliä)

Sulata pakastepinaatti. Riko munat kulhoon ja vispaa niiden rakenne rikki. Vispaa käsin sekaan maito, vehnäjauhot, suola ja voisula. Lisää sulatettu pinaatti. Anna taikinan turvota noin 30 min. Letut onnistuvat myös ilman taikinan turpoamista jos on kovin nälkäistä väkeä odottamassa ;).

Paista pannulla keskilämmöllä, lisää pannulle tarvittaessa voita. Parhaimmat letut tulevat valurautapannussa, mutta itse tein lätyt tänään tavallisessa teflon-paistinpannussa ja hyviä tulee siinäkin. Nauti puolukkasurvoksen ja raejuuston kera. 

Kommentit

Suositut tekstit