Uunimakkara

Joskus vain tekee mieli kunnon uunimakkaraa. En muista koska olisin kyseistä ruokaa viimeksi valmistanut, mutta viikonloppuna tuli kauhea mieliteko. Laitan uunimakkaraan lisäksi tomaattia ja juustoa ja tarjoan sen kanssas perunamuussia. Parasta sunnuntairuokaa. 



Uunimakkaraan tarvitset:

* hyvää uunimakkaraa
* paksuhkoja juustosiivuja
* sinappia
* tomaattisiivuja

Poista uunimakkarasta muovinen kuori. Tee viillot ja laita viiltojen sisälle hieman sinappia. Laita sinapin päälle juusto- tai tomaattisiivu. Halutessasi voit laittaa samalla kypsymään uunivuokaan myös kirsikkatomaatteja sekä hillosipuleita. 

Paista 150c uunissa 45 minuuttia. Makkara kypsyy nopeasti kuumemmassa uunissa, mutta itse pidän enemmän uunimakkaran mausta kun se on saanut kypsyä rauhassa miedolla lämmöllä eikä vain "räjähdä" uunissa. 

Nauti perunamuussin kera. 

Kommentit

Suositut tekstit