Crocque Madame

Crocque Madame eli suomalaisittain kinkkumunaleipä juustokastikkeella. Ranskalaisen keittiön herkku, joka valmistuu helposti myös omassa keittiössä. Kivaa vaihtelua peruslämppäreille. 
Jos pidät juustosta, pidät myös tästä leipäherkusta.


Neljälle

* 8 viipaletta isoja vehnäpaahtoleipiä (esim. Lidlin vaalea paahtoleipä hyvää)
* 1 rkl sinappia
* 16 viipaletta ohuita kinkkuleikkeitä tai 8 kpl paksumpia palvikinkkusiivuja
* 1 dl raastettua parmesanjuustoa
* 4 munaa
* ripaus suolaa
* 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna


Juustokastike
* 25 g voita tai margariinia
* 0,5 dl vehnäjauhoja
* 4 dl maitoa
* 200g gruyérejuustoa raastettuna
* ripaus mustapippuria


Valmista ensin juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Anna kuohahtaa ja lisää maitoa desi kerrallaan koka ajan samalla huolellisesti sekoittaen. Näin vältyt jauhojen paakkuuntumiselta. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5-10 min kunnes se on selvästi sakeampaa. Lisää juustokastikkeeseen raastettu gruyérejuusto ja sekoittele kunnes juusto on sulanut. Älä keitä enää. Mausta mustapippurilla.

Laita uunin grillivastus kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä paahtoleivät leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele neljä leipää kevyesti sinapilla ja laita päälle 1-2 kinkkuviipaletta. Ripottele parmesanjuustoa kinkkuviipaleiden päälle. Nosta pelti uuniin 1-2 minuutiksi kunnes juusto alkaa kunnolla sulaa.

Nosta pelti pois uunista ja nosta leiville kannet paahtoleipäviipaleista. Lusikoi päälle reilusti juustokastiketta. Nosta leivät jälleen uuniin kunnes kastike kuplii ja on saanut väriä.

Paista sillä välin häränsilmät. Kuumenna munat keskilämmöllä paistinpannulla siten että valkuaiset hyytyvät hyvin, mutta jätä keltuainen keskeltä löysäksi. 

Nosta jokaiselle leivälle paistettu muna ja laita keltuaisen päälle pieni ripaus suolaa. Ripottele päälle vielä ruohosipulia. 

Kommentit

Suositut tekstit