Kirsikkatomaattikeitto

Keitot ovat ihania. Etenkin kylminä ja tuulisina päivinä. Ulkoilun jälkeen hieman viluisena on ihana tulla sisälle lämpimän soppakulhon ääreen. Se lämmittää kaikella tapaa. 
Uusimmasta Glorian ruoka ja viini-lehdestä bongasin ohjeen kirsikkatomaattikeitolle. Yksinkertaisista raaka-aineista syntyy ihania makuyhdistelmiä. Keitto tarjoillaan puhvelimozzarellan, basilikan ja hyvän leivän kera (itsetehdyn punasipuli-kinkkufougassen kera)


Neljälle

* 1,25 kg kirsikkatomaatteja
* 4 valkosipulinkynttä
* 4 rkl oliiviöljyä
* 2 tl sokeria
* 1 rkl tummaa balsamicoa
* n. 2 dl kasvislientä
* 1 tl suolaa
* mustapippuria myllystä

Lisäksi
* 2 pkt (á 125g) puhvelimozzarellaa
* 1 ruukku basilikaa
* hyvää, tuoretta leipää

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita tomaatit ja valkosipulinkynnet kuorineen uunivuokaan. Valuta oliiviöljy päälle. Paahda noin 25 minuuttia.

Poista valkosipuleista kuoret. Laita tomaatit ja valkosipulit kattilaan. Lisää sokeri ja balsamico. Soseuta sauvasekoittimella (suojaa kannella, roiskuu hieman). Keittoon saa jäädä hieman suutuntumaa, kunhan isoja tomaattipaloja ei jää. Lisää sen verran kasvislientä, että saat haluamasi paksuisen keiton. Kuumenna keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.

Annostele keitto lautasille, revi päälle reilusti mozzarellaa (puhvelimozzarella revitään aina käsin, ei leikata!). Viimeistele basilikalla.



Kommentit

Suositut tekstit