Tonnikalapizzat

Nämä tonnikalapizzat ovat herkullisia ja todella mainion kokoisia. Yhdestä täyttyy hyvin, erittäin nälkäinen voi popsia pari. Pikku pizzojen salaisuutena on rapea pohja, jonka jujuna on se, että sitä ei saa kohottaa ollenkaan ja pizzat paistetaan kuumassa lämpötilassa nopeasti valmiiksi. 

Taikinan voit valmistaa kahdella tapaa. Joko hyvissä ajoin (esim. edellisenä iltana tai aamulla) tai sitten heti leivottavaksi. Jos valmistat taikinan etukäteen, pyörittele palloiksi (6 kpl) ja anna levätä jääkaapissa kostean leivinliinan alla. 
On tärkeää että taikina on koko odotteluajan viileässä ja ei kuivahda eikä kohoa.



6 kpl

Pohjat 
* 7 dl vehnäjauhoja
* 0,5 tl suolaa
* 7 g kuivahiivaa
* 2 tl sokeria
* noin 3 dl haaleaa vettä
* ½ dl rypsiöljyä

Tomaattisose
* 90 g tomaattipyreetä
* 2 rkl rypsiöljyä
* 3 tl oreganoa

Täyte
* 1 prk hyvälaatuista tonnikalaa öljyssä
* 2 dl katkarapuja
* halutessasi lisäksi pepperoni-salamia
* 100g emmenta-juustoraastetta

Valmiin pizzan päälle muutama tippa chipotle-tabascoa

Jos valmistat pohjataikinan heti leivottavaksi, valmistele tomaattisose ja täytteet valmiiksi, sekä lämmitä uuni 250 asteeseen. Pizzapohjat eivät saa odotella ja kohota.

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja vaivaa todella hyvin. Jaa taikina 6 osaan ja vaivaa palloiksi jauhotetulla alustalla. Nyt toimi ripeästi - kauli palloista leivinpapereille (2 pizzaa per pelti) pizzat ja levitä päälle tomaattisosetta 1 rkl/pizza. Lisää päälle 1 rkl tonnikalaa/pizza, halutessasi pepporoni-salamit sekä reilusti katkarapuja. Kruunaa koko komeus juustoraasteella.

Mikäli et halua kiirehtiä pizzojen täytössä, pidä kaulimaton taikinapallo jääkaapissa kostean leivinliinan alla odotteluajan. Mikäli sinulla ei ole kiertoilmauunia ja pystyt paistamaan vain yhden pellin kerrallaan, valmista uuden pellillisen pizzat aina juuri ennen kuin pääsevät uuniin.

Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.

Kommentit

Suositut tekstit