Kanaa ja juureksia

Tämä on yksi meidän perheen lemppareista, kanaa ja juureksia. Ruoan salaisuus on pitkä kypsennysaika ja selkeät, hyvät maut. Juureksia voi käyttää oman mielen ja kauden sesongin mukaan, mutta punajuuret on tähän mielestäni ihan ehdoton juttu! Ilman niitä kanaa ja juureksia ei ole täydellistä. Vuokaan sopii hyvin myös erilaiset sipulilohkot tai esim. paprikalohkot. Bataattia en suosittele koska kypsennysaika on niin pitkä ja se muhjaantuu ylikypsäksi.

Voit ostaa ruokaan valmiiksi marinoituja kanankoipia tai marinoida koivet itse haluamallasi mausteilla. 


Neljälle

- 4 kanankoipea

- 6 isohkoa perunaa kuorineen
- 3 isoa porkkanaa
- 4 punajuurta
- 10 herkkusientä
- kokonaisia valkosipulinkynsiä kuorineen
- pala lanttua
- kunnon loraus oliiviöljyä
- juoksevaa hunajaa
- suolaa
- pippuria
- tuoretta timjamia

Pese, kuori ja pilko juurekset isoiksi, ronskeiksi lohkoiksi. Poikkeuksena pilko perunat kuorineen lohkoiksi ja laita vuokaan kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen. Laita isoon uunivuokaan.
Laita juuresten päälle kunnon loraus oliiviöljyä jotta ne eivät kuivu uunissa. Laita lisäksi juuresten päälle hieman juoksevaa hunajaa, suolaa ja pippuria. Kruunaa koko komeus tuoreella timjamilla.
Asettele päälle kanankoivet.

Kypsennä 175c uunissa 1 h 45 min - 2 tuntia.

Juurekset raakana ennen kanankoipia


Kommentit

Suositut tekstit