Granola Bars (Myslipatukat)
Kysyin vuoden vaihteessa reseptitoiveita ja Sanna esitti toiveeksi itse tehdyt myslipatukat. Ohjeita löysin monenlaisia, mutta tätä päätin kokeilla ensimmäisenä. Ja tulikin muuten superhyviä. Ihana ottaa näitä töihin mukaan ja haukata esimerkiksi kahden-kolmen aikaan iltapäivällä kun alkaa nälkä kurnia masussa. Näkisin että erilaisia kuivattuja hedelmiä voi hyvin vaihdella, käyttää erilaisia pähkinöitä tai siemeniä. Sen verran hyviä olivat että tulen tekemään jotain muitakin myslipatukoita, mutta näillä nyt päästään alkuun. Mums!
Ohje Sara La Fountainin kirjasta Healthy Food.
Itsekin muokkailin ohjetta sen verran että pekaanipähkinöiden lisäksi lisäsin hieman cashew-pähkinää (pähkinän määrä pysyi samana) ja raakasuklaan sijasta käytin tummaa suklaata. Ohjeessa ollutta sokeroitua inkivääriä löysin Lidlistä ja käytin, mutta sen voi
jättää hyvin poiskin.
Siirappi
* 3 rkl neitsytkookosöljyä vesihauteessa sulatettuna
* 3/4 dl rypsiöljyä
* 1 kananmuna
* 1 3/4 dl vaahterasiirappia
* 2 rkl maapähkinävoita
* 1 ½ dl palmu- tai ruokosokeria
Mysli
* 5 dl kaurahiutaleita
* 1 dl spelttihiutaleita
* 3/4 dl täysjyväspelttijauhoja
* ½ dl rusinoita
* ½ dl kuivattuja karpaloita
* 3/4 dl pekaani- ja/tai cashewpähkinöitä
* 1 dl raaka- tai tummaa suklaata pieninä paloina
* 1 ½ rkl sokeroitua inkivääriä pieninä paloina
* ½ dl kookoshiutaleita
* ½ tl kardemummaa
* ½ tl kanelia
* ripaus himalajansuolaa
Sekoita kaikki siirapin kastikkeet keskenään ja vispaa hetki.
Sekoita toisessa kulhossa kaikki myslin ainekset ja kaada siirappi niiden joukkoon.
Kiitos! Mulla on monia reseptejä ja kaikki kokeilematta. Tästä voisi aloittaa :D
VastaaPoista