Kanaa Kung Pao

Mansikkavaahtiksen keittiössä kokeillaan uusia reseptejä etenkin viikonloppuisin kun on aikaa kokkailla vähän enemmän. Tänä viikonloppuna kokkailtiin kiinalaista niin lounaalla kuin päivälliselläkin. Kanaa Kung Pao on nopea ja helppo valmistaa ja erittäin hyvää. Ruoan tulisuutta voi vaihdella chilien määrällä. Itse teimme tällä kertaa aika tulisen version, ihana jälkipotku ja huh mitkä tuoksut kun paistoi kuivatut chilit pannulla. Laitoin siis 3 kuivattua chiliä ruokaan, enempää en laittaisi, mutta mikäli pidät tulisesta ruoasta - pistä tämä määrä. Tyttärelleni tein chilittömän version, mutta muuten sama setti :).
Ohje on saanut inspiraation uusimmasta Glorian ruoka ja viini lehdestä, mutta tuttuun tapaan pistin taas hieman omia lisäyksiä ja muuntelin reseptiä pikkuisen sen mukaan mitä omasta kaapista sattui löytymään. Mikä siinä onkaan että aina pitää vähän peukaloida alkuperäistä!




Neljälle

* 450g maustamatonta broilerin sisäfileitä (tai rintafilettä)
* 8 herkkusientä
* 1 dl kuorittuja maapähkinöitä
* 3 valkosipulinkynttä
* 2 tl raastettua inkivääriä
* 3 kevätsipulia varsineen
* 3 rkl seesami- tai maapähkinäöljyä
* 1-3 kuivattua chilipalkoa

Marinadi
* 1,5 rkl soijakastiketta
* 1½ tl maissitärkkelystä

Kastike
* 2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
* 2 tl soijakastiketta
* 2 tl seesamiöljyä
* 4 tl sokeria
* 2 tl maissitärkkelystä
* 1 tl mustapippuria myllystä

Lisäksi keitettyä basmatiriisiä

Paahda maapähkinät kuivalla pannulla. Varo polttamasta, sekoita koko ajan. Nosta paahdetut pähkinät sivuun. (Mikäli et löydä kaupasta kuorittuja maapähkinöitä, pistä kuorelliset pähkinät uuniin 225c noin 5 minuutiksi. Tarkkaile uunia koko ajan etteivät pala. Kuori heti kun pystyt koskemaan käsin pähkinöihin, kuori irtoaa helposti sormin.)

Paloittele broilerinfileet, mutta jätä reilun kokoisiksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita broilerinpalat marinadiin tekeytymään noin 15 minuutin ajaksi. Pidä huoneenlämmössä.

Huuhtele ja pilko herkkusienet viipaleiksi. Kuori ja hienonna sekä valkosipuli että inkivääri hienoksi. Inkivääristä saat hienointa raastamalla. Hienonna kevätsipulien varret. Pidä vaaleat ja vihreät osat erillään. 

Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

Laita riisi kiehumaan.

Kuumennä seesami- tai maapähkinäöljy wok-pannussa. Murenna kuivatut chilit pannulle ja paista noin ½ minuuttia. Varo hengittämästä kuumaa chilihöyryä. Nosta broilerinpalat marinadista ja lisää ne pannuun. Lisää myös herkkusienet. Paista kypsäksi. 
Kun broileri on kypsää, lisää kevätsipulien vaaleat osat, valkosipuli ja inkivääri. Paista noin ½ minuuttia. Lisää kastike ja sekoita. Lisää pähkinät. Ripota kevätsipulien vihreät osat pinnalle ja tarjoa keitetyn basmatiriisin kera. 

Kommentit

Suositut tekstit