Tonnikalalasagne

Julkaisin aikanaan tämän tonnikalalasagnen reseptin facebookissa arjen ruoat- haasteessa. Silloin reseptistä tuli hitti kavereideni keskuudessa ja taisi Vammalan ruokakaupasta loppua pinaattilasagnelevytkin hetkellisesti. Tajusin viime viikolla että tämä loistava resepti puuttuu blogistani. Aika korjata tämä virhe. Tämä lasagne maistuu yleensä myös henkilöille, ketkä muuten eivät pidä kovinkaan paljon tonnikalasta. 

Pinaattilasagnelevyt antavat lasagneen lisää hyvää makua, mutta voit toki käyttää myös tavallisia lasagnelevyjä parempien puutteessa. Vihreät oliviit päällä antavat tosi hyvää lisämakua, älä jätä niitä pois vaikka et pitäisi oliiveista. Itse olen tämän ruoan kautta oppinut tykkäämään vihreistä oliiveista, niin hyvin ne tähän sopivat. 



* 9 pinaattilasagnelevyä
* 2 prk tonnikalaa öljyssä
* 1 prk yrtti-tomaattimurskaa pahvipurkissa
* ½ pss emmental-mozzarella juustoraastetta
* 1 pss pakaste kasvissuikaleita
* 2 tl juoksevaa hunajaa
* 2 tl pizzamaustetta
* suolaa
* vihreitä oliivisiivuja

Juustokastike

* 3 rkl margariinia
* ½ dl vehnäjauhoja
* 8 dl maitoa
* 1 pss emmental-mozzarella juustoraastetta
* valkopippuria, suolaa

Kuullosta kasvissuikaleet öljytilkassa paistinpannulla ja mausta hunajalla, pizzamausteella ja suolalla. Tee juustokastike. Sulata margariini kattilassa, vispaa joukkoon jauhot. Ruskista hieman. Lisää maito koko ajan vatkaten. Kiehauta kunnes seos sakenee ja lisää joukkoon juustoraaste. Mausta.

Kokoa voideltuun vuokaan: 3 levyä, puolet kasvissuikaleista, 1 prk tonnikalaa, tom.murskaa, juustokastiketta, juustoraastetta. Toista samalla tavalla.
Päällimmäiseksi 3 levyä, juustokastiketta, oliiviviipaleet ja hieman juustoraastetta.

Paista 175c noin 45 min.

Kommentit

Suositut tekstit