Jauhelihakeitto

Tässä mansikkavaahtiksen keittiön perinteisen jauhelihasopan ohje. Tai no - perinteiseen ei varmaankaan kuulu esim. tomaattimurskaa, mutta itse koen että jauhelihakeitto tarvitsee vähän ekstramakua ollekseen oikeasti maukasta. Näin siis meillä tehdään jauhelihasoppaa, kokeilepa sinäkin!

Keiton voi tehdä mistä tahansa jauhelihasta - itselläni on vain "pakkomielle" että jauhelihan pitää olla aina paistijauhelihaa tai ainakin hyvää naudan jauhelihaa. Aikanaan ennen yliopisto-opintoja olin S-marketissa töissä ja vietin paljon aikaani myös lihatiskillä ja sen takana valmistaen mm. jauhelihaa. Sen jälkeen kun näin mistä sika-nautajauheliha tehdään, en ole sitä omaan ruoanvalmistukseeni huolinut. Usein taidan sitä syödä kouluruokalassa syödessäni, mutta itse en siitä suostu ruokaa valmistamaan. 


4-6 hengelle

* 6-8 perunaa
* 3-4 porkkanaa
* pala lanttua
* pieni pala pasternakkaa
* 1 sipuli
* 2 valkosipulinkynttä
* noin litra vettä (niin että juurekset peittyvät kunnolla)
* 1 lihaliemikuutio
* 400g naudan paistijauhelihaa
* paprikajauhetta
* suolaa, pippuria
* 1 prk tomaattimurskaa pahvipurkissa (mausteisilla versioilla saat erilaista makua soppaan, esim. tomaatti-chili, tomaatti-yrtti)
* tuoretta persiljaa

Kuori ja pilko perunat, porkkanat, lanttu, palsternakka ja sipulit. Kiehauta vesi ja laita pilkotut juurekset kiehuvaan veteen. 
Paista jauheliha paistinpannulla ja mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla.
Kun juurekset ovat lähes kypsiä lisää keittoon lihaliemikuutio, paistettu jauheliha ja tomaattimurska. Keitä vielä hetki ja tarkista maku.

Kun keitto on valmis, silppua päälle vielä tuoretta persiljaa.

Kommentit

Suositut tekstit