Siemennäkkäri

Näkkäriä on helppo tehdä itse ja ohjeita on todella erilaisia. Huomasin viime viikolla että Mansikkavaahtiksesta puuttuu kokonaan näkkäriohjeet, joten tilanne piti heti korjata tänään. Ja palkkiona iso purkillinen ihanan rouskuvaa ja terveellistä näkkäriä koko perheelle! Rouskin rauskin.
Jatkossakin tiedossa erilaisia näkkäriohjeita.

Tämä ohje on leikattu jostain lehdestä kokkikirjaani, ei muistikuvaa mistä.




Matkalla uuniin...
2 pellillistä

* 2 dl isoja kaurahiutaleita
* 1 dl riihiruisjauhoja
* 1 dl kokonaisia pellavansiemeniä
* 3/4 dl seesaminsiemeniä
* 1 dl auringonkukansiemeniä
* ½ tl suolaa
* 3½ dl haaleaa vettä

* rypsiöljyä leivinpaperien voiteluun

Kiehauta kaurahiutaleet nopeasti ja valuta siivilässä. Sekoita ruisjauhot, kaikki siemenet ja suola keskenään. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja haalea vesi. Anna taikinan turvota 10 min. 
Taikina on rakenteeltaan hyvin löysää.

Voitele kaksi leivinpaperia rypsiöljyllä. Levitä taikina omille pelleilleen leivinpaperien päälle. Levitä taikina tasaiseksi ja suhteellisen ohueksi. Paista 180c uunin ala- ja keskitasolla 20 minuutin ajan. Vaihda sitten peltien paikkaa ja tee samalla leikkausviivat näkkäreihin. 
Jatka paistamista vielä 20 minuuttia.

Jäähdytä näkkärit huolella ilmavassa, kuivassa tilassa.

Kommentit

Suositut tekstit