Jogurtti-rahkatorttu

Pääsiäisen paras rahkatorttu on tässä. Ihan täydellistä. Raikasta, sopivasti makeaa ja kaiken kruunaa mehevät marjat ja hedelmät. Piirakassa on kaksi kerrosta, uunissa paistunut rahkapohja ja sen päällä paksu kerros paksua jogurttia. Suosittelen! Tästä piirakasta tuli meidän perheen uusi suosikki kertarysäyksellä - ohje uusimmasta Glorian ruoka ja viini-lehdestä. 

Voit käyttää päällä mitä marjoja tai hedelmiä haluat (esim. mansikoita, mustikoita, vadelmia, appelsiinia tai melonia). Itse käytin mansikoita, pensasmustikoita ja cantaloupemelonia sekä kruunasin koko komeuden vielä muutamalla mintunlehdellä. Just perfect!


* 150g voita
* 1 dl muscovado-sokeria
* 3 dl vehnäjauhoja
* ½ tl leivinjauhetta

Täyte
* 2 dl kuohukermaa
* ½ vaniljatanko
* 200g rahkaa
* 1 dl sokeria
* 2 munaa
* 1½ dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
* 2 rkl tomusokeria

Koristeluun
Erilaisia marjoja ja hedelmiä, 
esim. mansikoita, pensasmustikoita, cantaloupemelonia ja tuoretta minttua


Sulata voi. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes muscavadosokerin paakut katoavat. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot voi-sokeriseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Tee taikinasta pallo ja nosta se kelmuun käärittynä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kuumenna kerma pinnoitetussa kattilassa. Halkaise puolikas vaniljatanko pituussuuntaan ja raavi veitsenkärjellä siemenet kermaan. Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita rahka, sokeri ja munat jäähtyneeseen kermaan.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Painele taikina voidellun, suorakaiteen muotoisen vuoan (20 *30cm) pohjalle ja reunoille. Kaada rahkaseos päälle. Paista torttua uunissa noin 30 minuutin ajan. Anna jäähtyä täysin.

Sekoita tomusokeri ja jogurtti ja levitä seos jäähtyneen tortun pinnalle. Koristele haluamallasi marjoilla ja hedelmillä. 

Kommentit

Suositut tekstit