Salaatti paahdetuista kikherneistä

Totesin tässä kesällä pikkusiskolleni, että en ole erityisen innostunut kikherneistä. Kyllä, on ruokalajeja joihin niitä käytän lähinnä soseutettuna, mutta muuten ne ovat omaan makuuni jauhoisia ja eivät oikein maistu millekään. No, siskoni sitten sanoi että tämä salaatti voi muuttaa mielesi ja näin teki! Paahtaminen ja maustaminen tekee kikherneistä maukkaita ja hyviä ja tämä salaatti yksinkertaisuudessaan vain toimii. Slurps. Ohje on Syötävän hyvää blogista, joka taasen on napannut reseptin Oh she Glows sivustolta. Pistetään hyvä kiertämään!
 
 
Tästä määrästä tulee reilut annokset kahdelle hengelle
 
Paahdetut kikherneet

* n. 2dl liotettuja kikherneitä
* chilijauhetta
* jeeraa (juustokumina)
* kurkumaa
* suolaa
* öljyä

Muu salaatti

1 kurkku
* 1 punainen paprika
* kevätsipulia tai punasipulia
* tuoretta korianteria
* 1 dl paahdettuja cashew pähkinöitä Kastike

 * 4 rkl omenaviinietikkaa 
* 2 rkl hunajaa 
* suolaa

Valmista ensin kikherneet. Sekoita kikherneet, mausteet ja pieni määrä öljyä. Laita mausteita ihan reippaasti, oman maun mukaan. Paahda 200-asteessa uunissa leivinpaperin päällä puoli tuntia.

Leikkaa kurkku viipaleiksi, kuoret ja siemenet voi poistaa halutessaan. Pilko muut ainekset ja vispaa kastike. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla.
Yhdistä kaikki ainekset paahdettujen, lämpimien kikherneiden kanssa. Nauti heti.

Kommentit

Suositut tekstit