Suukkokakku
Kulinaarin blogissa julkaistiin kesällä tämä ihana suukkokakun ohje ja se on poltellut "must do"-listalla siitä asti. Nyt vihdoin viime viikolla tarjoutui tilaisuus se valmistaa kun tuli ihania vieraita kylään ja näytti maistuvan ihan kaikille. Suosittelen käyttämään ohjeessa mainittua vuokakokoa tai jos käytät isompaa, tuplaamaan suklaa- tai mansikkatäytteen. Itse tein hivenen isompaan vuokaan, jolloin pusujen yläosa jäi hivenen täytteen yläpuolelle ja vaikutti kakun ulkonäköön. Onneksi rumuuden sai piiloon mansikoilla, mutta omaa esteettistä silmääni asia häiritsi. Mutta maku oli oikeinkin kohdallaan. Kaikki tarvitsevat suukkoja, tavalla tai toisella.
SUUKKOKAKKU (noin 12 palaa)
*12 kpl suklaasuukkoja (vanilja ja mansikka makuja sekaisin tai pelkästään mansikkasuukkoja)
*200 g digestive-keksejä hienonnettuna
*70 g voita sulatettuna
*1 rkl tummaa kaakojauhetta
Suklaajuustokakkumassa:* 100 g tummaa suklaata
* 5 g liivatelehtiä (omasta liivatepussistani vastasi kolmea liivatelehteä)
* 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
* 200 g maustamatonta tuorejuustoa
* 100 g turkkilaista jogurttia
* 2 rkl sokeria
* 2 rkl kuumaa vettä
Mansikkajuustokakkumassa: * 150 g maustamatonta tuorejuustoa
* 250 g tuoreita mansikoita soseutettuna
* 1 rkl sokeria
* 3 g liivatelehtiä (omasta liivatepussistani vastasi kahta liivatelehteä)
* 1,5 rkl kuumaa vettä
Koristeluun: * n. 400 g tuoreita mansikoita siivuina
* 1 dl hyytelösokeria
* 2 dl vettä
23 cm irtopohjavuoka, leivinpaperi
Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja vuoraa myös sivut erikseen leivinpaperikaistaleilla. Paperin saa pysymään mm. kostuttamalla tai rasvaamalla reunat kevyesti. Paperi saa tulla pari kolme senttiä vuoan reunan yli, koska kakun korkeus kasvaa helposti vuoan reunojen yli.
Sekoita murskattuihin kekseihin kaakaojauhe ja sen jälkeen sulatettu voi. Painele massa tiiviiksi tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Lado vuokkaan suklaasuukot – valitse makuyhdistelmä makusi mukaan. Laita vuoka pakastimeen tai jääkaappiin viilenemään.
*200 g digestive-keksejä hienonnettuna
*70 g voita sulatettuna
*1 rkl tummaa kaakojauhetta
Suklaajuustokakkumassa:* 100 g tummaa suklaata
* 5 g liivatelehtiä (omasta liivatepussistani vastasi kolmea liivatelehteä)
* 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
* 200 g maustamatonta tuorejuustoa
* 100 g turkkilaista jogurttia
* 2 rkl sokeria
* 2 rkl kuumaa vettä
Mansikkajuustokakkumassa: * 150 g maustamatonta tuorejuustoa
* 250 g tuoreita mansikoita soseutettuna
* 1 rkl sokeria
* 3 g liivatelehtiä (omasta liivatepussistani vastasi kahta liivatelehteä)
* 1,5 rkl kuumaa vettä
Koristeluun: * n. 400 g tuoreita mansikoita siivuina
* 1 dl hyytelösokeria
* 2 dl vettä
23 cm irtopohjavuoka, leivinpaperi
Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja vuoraa myös sivut erikseen leivinpaperikaistaleilla. Paperin saa pysymään mm. kostuttamalla tai rasvaamalla reunat kevyesti. Paperi saa tulla pari kolme senttiä vuoan reunan yli, koska kakun korkeus kasvaa helposti vuoan reunojen yli.
Sekoita murskattuihin kekseihin kaakaojauhe ja sen jälkeen sulatettu voi. Painele massa tiiviiksi tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Lado vuokkaan suklaasuukot – valitse makuyhdistelmä makusi mukaan. Laita vuoka pakastimeen tai jääkaappiin viilenemään.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuuston joukkoon suklaa ja sekoita lopuksi joukkoon jogurtti ja sokeri.
Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuuman veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaamassaan kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Ota vuoka kylmästä ja kaada suklaamassa tasaisesti suukkojen väleihin ja päälle. Kopauta vuokaa muutama kerta pöytään että ilmakuplat poistuvat ja massan pinta tasoittuu. Laita vuoka kylmään siksi aikaa kun valmistat mansikkamassan.
Mansikkamassaa varten sekoita tuorejuusto, mansikkasurvos ja sokeri tasaiseksi massaksi. Liota kuivaksi puristetut liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja kaada seos mansikkamassaan tasaisena nauhana sekoittaen samalla.
Levitä mansikkamassa suklaamassan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja laita kakku jääkaappiin hyytymään mielellän seuraavaan päivään. Peitä kakku kelmulla.
Koristele hyytyneen kakun pinta mansikkasiivuilla ja hyytelösokerista valmistetulla kakkukiilteellä.
Kiilteen valmistusohjeen löydät hyytelösokeripakkauksesta.
Anna kiilteen hyytyä kunnolla viileässä tovi ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti