Piparminttumarengit

Juhlin tällä viikolla synttäreitäni ja työkavereille piti tarjota jotain maidotonta, gluteenitonta ja pähkinätöntä. Edellisilta oli kiireinen, joten tällä kertaa en ehtinyt leipoa kakkua. Marenkeja teen usein, joten niiden teko onnistui nopeasti. Halusin kokeilla piparminttumarenkeja, yleensä kun tulee tehtyä lakritsimarenkeja, mitkä ovat oma lempparini. Piparminttumarenkien ohjeen nappasin Kotilieden sivuilta ja tämän ohjeen tein tuplana, jolloin sain tehtyä n. 40 kpl pieniä marenkeja. Ohjetta tuttuun tapaani vähän muokkailin.

8 isoa tai 14-16 pienempää marenkia

* 3 valkuaista
* 2 dl erikoishienoa sokeria
* 1/4 tl piparminttuaromia
* punaista elintarvikepastaväriä

Nosta kuiva teräskulho vesihauteen päälle (pohja ei saa osua veteen, anna veden poreilla kevyesti). Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia ja sokeria vesihauteen päällä kunnes sokeri on sulanut ja seos on kuumaa ja muuttuu paksuksi. Nosta kulho pois ja jatka vatkaamista yleiskoneessa tai sähkövatkaimella kunnes seos jäähtyy ja on kuohkeaa vaahtoa. Tähän voi mennä tovi. Vatkaa sekaan piparminttuaromi.

Pursota vaahdosta pursotinpussin ja tyllan avulla suloisia marenkeja leivinpaperin päälle. Sivele pintaan pastaväriä. Paista marenkeja 100c uunissa n. 1,5h-2h. Kun marengit irtoavat leivinpaperista ja tuntuvat kevyiltä, ne ovat valmiita. Sammuta siinä kohtaa uuni, laita puukapula uuniluukun väliin ja jätä se raolleen. Anna marenkien olla vielä uunissa kunnes se on jäähtynyt.

Säilytä marengit kuivassa paikassa, huoneenlämmössä.

Kommentit

Suositut tekstit